Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar oslabljen pred crnogorski derbi: Mala šansa da Luković zaigra protiv Budućnosti

Koliko je Luković bitan igrač za Mornar, pokazao je finalni meč Kupa, kada je u porazu od Budućnosti u “Topolici” bio očigledan njegov izostanak u važnim borbama pod košem

Malo je vjerovatno da će Uroš Luković nastupiti za Mornar protiv Budućnosti u poneđeljak u gostima, u derbiju ABA lige.

Luković, KK Mornar

Stručni štab barskog ABA ligaša gotovo sigurno neće računati na startnu ,,peticu” najednom od najvažnijih mečeva sezone.

Luković, jedan od najboljih centara u regionu, nije se još oporavio od povrede koju je zadobio na polufinalu Kupa Crne Gore protiv Sutjeske, prije 15 dana. Prvobitna procjena oporavka je oko tri sedmice. Očekuje se da će tek sredinom ili krajem naredne sedmice Uroš moći da na pravi način trenira.

Koliko je Luković bitan igrač za Mornar, pokazao je finalni meč Kupa, kada je u porazu od Budućnosti u “Topolici” bio očigledan njegov izostanak u važnim borbama pod košem.

Za Mornar je ovaj meč izuzetno bitan, a trijumf u gostima najvećem crnogorskom rivalu Barane bi značajno približio plasmanu u polufinale plej-ofa ABA lige, što je pri marni cilj ekipe Mihaila Pavićevića.

Uroš Luković je ove sezone peti igrač u ABA ligi po indeksnom skoru i prvi u Mornaru, sa 17,7 indeksnih poena u prosjeku.

Centar visok 213 santimetara je najbolji u ligi kada bi se računali samo mečevi odigrani od početka decembra, dakle u posljednja tri mjeseca.

Za Mornar ove sezone Luković bilježi 9,9 poena, 7,1 skok i čak 2,9 blokada po meču, uz vrhunskih 70,9 procenata šuta iz igre. Po meču igra u prosjeku nešto manje od 21 minut.

Luković je od početka godine značajno unaprijedio formu.

Zaslužio je dva puta nagradu za najboljeg igrača kola u ABA ligi ove sezone -11. januara u pobjedi nad Primorskom (31 indeksni poen) i 10. februara u trijumfu nad Crvenom zvezdom (38 indeksnih poena).

Nakon meča protiv Budućnosti, Mornar će imati nešto lakši raspored: 7. marta dočekaće slovenačku Krku, a 15. marta gostovati Megi u posljednjem kolu regionalnog dijela ABA lige.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve