Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar gostuje u Splitu: Pobjeda za mir tokom pauze

Ono što treba napomenuti pred prvi međusobni duel sa hrvatskim velikanom i bivšim šampionom Evrope je činjenica da će poslije duže pauze “ponos Bara” biti kompletan. Naime, u sastav se vraća Milko Bjelica koji se oporavio, ali će mu Mihailo Pavićević sigurno postepeno davati minutažu

Uoči prve pauze u sezoni košarkaše Mornara očekuje još jedan od onih mečeva u kojem su favoriti, ali isto tako u kojem to na terenu moraju da potvrde. Barani večeras (subota, 17h) na Gripama gostuju Splitu u osmoj rundi ABA lige.

Pavićević, Foto: KK Mornar

Ono što treba napomenuti pred prvi međusobni duel sa hrvatskim velikanom i bivšim šampionom Evrope je činjenica da će poslije duže pauze “ponos Bara” biti kompletan. Naime, u sastav se vraća Milko Bjelica koji se oporavio, ali će mu Mihailo Pavićević sigurno postepeno davati minutažu.

Nema nikakve dileme da je Mornar veliki favorit u ovom duelu, ali niko u taboru barske čete ne upisuje trijumf unaprijed.

“Split je došao do igre i do atmosfere”, jasan je bio Pavićević u najavi meča.

Prošlosezonski učesnik Druge ABA lige nakon sedam mečeva ima tri pobjede i četiri poraza, a njihova utakmica protiv Crvene zvezde u prethodnom kolu poslala je jasnu poruku Mornaru.

“Taj meč je pokazao da njihove pobjede u ABA ligi nijesu slučajne. Ekipa koja odigra sa Zvezdom u Beogradu na jednu loptu zaslužuje svaki respekt” nema dilemu iskusni stručnjak.

Derek Nidam i drugovi su u srijedu izgubili od Breše u Evrokupu i tako dodatno zakomplikovali situaciju za Top 16 fazu. Zbog toga će se u Dalmaciji tražiti povratak na pobjednički kolosijek pred obaveze reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Moramo biti maksimalno koncentrisani svih 40 minuta u oba pravca ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu. Spremni smo za napornu i neizvjesnu utakmicu”, istakao je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve