Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar dočekuje Cibonu; Pavićević: Neće nas zavarati njihov položaj na tabeli

"Moramo maksimalno biti spremni i shvatiti kao da igramo protiv bilo koje od najjačih ekipa iz ABA lige"

Košarkaši Mornara igraće večeras protiv Cibone u Baru u 12. kolu regionalane ABA lige.

Foto: Mornar/Media pro

Trener Barana Mihailo Pavićević kazao je da je zagrebački tim kvalitetan bez obzira na ostvarene rezultate.

“Neće nas zavarati položaj Cibone na tabeli. Radi se o kvalitetnoj, iskusnoj ekipi, sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača koji već duže vrijeme igraju zajedno. Rozić je, recimo, najstariji član ABA lige. Moramo maksimalno biti spremni i shvatiti kao da igramo protiv bilo koje od najjačih ekipa iz ABA lige. Nadam se da ćemo biti toliko mudri da uđemo potpuno fokusirani u meč jer samo tako možemo doći do trijumfa. Ova utakmica dolazi nam u nezgodnom trenutku poslije nevjerovatno teškog puta do Tenerifa i nazad. Od prošle subote, od utakmice sa Megom, prvi trening smo imali tek u petak ujutro. Ali, to je iza nas”, kazao je Pavićević.

Nekadašnji član Cibone, a sada Mornara, Damir Markota, ima slično mišljenje kao i trener Pavićević – Cibona se ne smije potcijeniti.

“To je manje-više slična ekipa kao prošle godine, po sastavu i koncepciji igre. Loše su krenuli u početku, sad su uhvatili dvije-tri pobjede, krajem novembra i početkom decembra. Znam kako je tamo kad je dobro i kad se pobjeđuje. Riječ je o ozbiljnom protivniku koji u Bar dolazi, po mom mišljenju, rasterećeno. Ne očekuje previše, ali naravno da razmišlja o pobjedi. Mislim da je ovo dosta opuštena utakmica za njih, u smislu: ako dobiju – odlično, ako izgube – nisu previše izgubili. Što se nas tiče, podigli smo formu, slažu se neke kockice koje su, možda, trebale i ranije da se poslože. Dobra je situacija, zdravi smo svi i nadamo se pobjedi u nedjelju”, kazao je Markota.

Utakmica u dvorani “Topolica” igra se od 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve