Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar čeka SC Derbi: Ko je broj dva u crnogorskoj košarci?

U prvom dijelu sezone, Mornar je u Morači uknjižio ubjedljivu pobjedu protiv SC Derbija sa 95:76. Zato bi pobjedom u ovom duelu preskočili Podgoričane na tabeli

Pred večerašnji posljednji crnogorski okršaj u sezoni ABA lige, koji se od 19 sati igra u ,,Topolici“, situacija je neuobičajena – Mornar Barsko zlato, sad već stabilan abaligaš, ima pobjedu (i meč) manje od SC Derbija, debitanta u regionalnom takmičenju.

Podgoričani su najprijatnije iznenađenje lige, dok su Barani imali sezonu ispod očekivanja, ponajviše zbog kadrovskih problema uzrokovanih povredama i korona virusom.

U rezultatskom smislu, meč u Baru nema veliki značaj, jer su oba tima izborila siguran opstanak, a ostali su bez šansi da se domognu plej-ofa. Stoga, osim prestiža, u igri je što bolja pozicija u sredini tabele, ali i ,,status“ drugog najboljeg crnogorskog tima ove sezone u ABA ligi, iza Budućnost Volija…

Žele da preskoče Podgoričane

Barani do kraja ligaškog dijela igraju dva meča kod kuće, protiv SC Derbija i Krke, dok se u gostima sastaju sa Borcem.

“Već tri utakmice zaredom igramo dosta dobro. Ponovo smo se, silom prilika, pregrupisali, jer smo ostali bez nekih ključnih igrača. Prije svega, tu mislim na organizatora igre Gordića. U ove tri utakmice evidentan je napredak u našoj igri. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Očekuje nas u subotu ozbiljna utakmica. Ekipa Derbija je sastavljena od iskusnih, provjerenih igrača, uz nekoliko mladih. Ipak, iskusni igrači nose njihovu igru i zajedno sa trojicom Amerikanaca predstavljaju ekipu za respect. Rezultati koje su postigli u dosadašnjem dijelu sezone to potvrđuju. Na nama je da u utakmicu uđemo maksimalo koncentrisani i da dobrom odbranom i pametnim napadom dođemo do još jednog trijumfa u ABA ligi. Nije mnogo ostalo do kraja, tri utakmice, i gledaćemo da uspješno završimo sezonu”, kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

U prvom dijelu sezone, Mornar je u Morači uknjižio ubjedljivu pobjedu protiv SC Derbija sa 95:76. Zato bi pobjedom u ovom duelu preskočili Podgoričane na tabeli.

“Očekuju nas dvije utakmice u ,,Topolici“, sa SC Derbijem i Krkom. Ta dva eventualna trijumfa dovela bi nas do 11 pobjeda u ovoj sezoni što bi bio veoma solidan rezultat, s obzirom na sve nedaće koje su nas pratile. Ipak, sve naše misli su okrenute ka Podgoričanima. SC Derbi ima pobjedu i utakmicu više od nas i lijepo bi bilo da ga ,,uhvatimo“ u svojoj dvorani, iako neće biti nimalo lako. Riječ je o kvalitetnoj, kompaktnoj ekipi koja kad ima svoj dan svakome može da pomrsi račune”, ističe „snajper“ Barana Marko Jeremić.

,,Studenti“ nemaju šta da izgube

SC Derbi je ove sezone upisao samo jednu pobjedu u gostima, protiv Splita, pa će u preostala dva meča, protiv Mornara i Zadra, pokušati da uveća taj bilans.

“Čeka nas iskusan tim sa dobrim pojedincima. Odigrali su protiv Partizana u Beogradu veoma dobru utakmicu i siguran sam da će nastaviti u istom ritmu i sada na njihovom terenu. Na nama je da ispravimo greške iz prve utakmice sa njima i da odigramo fokusirano, svako da obavi svoje zadatke i da budemo tokom cijelog meča puni energije”, kazao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Podgoričani su ove sezone igrali najbolje na svom terenu, gdje su, između ostalih, porazili i tri učesnika plej-ofa, Budućnost Voli, Igokeu i FMP.

Protiv Mornara su doživjeli drugi najubjedljiviji poraz kod kuće (ubjedljivija je bila jedino Crvena zvezda sa 99:67), pa će imati i dodatan motiv u ovom meču.

“U Baru nas očekuje nezgodna ekipa Mornara. U meč ulazimo ambiciozno, nemamo šta da izgubimo. Mornar je oslabljen na poziciji plejmejkera zbog povreda, ali ima veoma dobru centarsku liniju. Moramo da spriječimo njihov ofanzivni skok jer smo u ,,Morači“ imali problem sa tim. Moramo da zaustavimo i njihove otvorene šuteve koje smo dozvolili u prvom meču, i da odigramo što bolju utakmicu i nadamo se pobjedi”, kazao je Vasilije Baćović, centar SC Derbija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve