Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar čeka Partizan: Pobjeda ostavlja Barane u vrhu

Barani imaju jasnu šansu, da se trijumfom učvrste na drugom mjestu tabele regionalnog takmičenja. Sa druge strane, plej-of ambicije Partizana su već sada na kocki, "crno-bijeli" imaju skroman skor 4-4 i nemaju više prava na kikseve

Večerašnji (19 h) ABA derbi, duel Mornara i Partizana u barskoj ,,Topolici, već sada u 9. kolu može imati dalekosežne posljedice za ambicije oba tima. Tim Mihaila Pavićevića očekuje ga kompletan, nakon kvalitetnog rada ove sedmice.

Pavićević, Foto: KK Mornar

Barani imaju jasnu šansu, da se trijumfom učvrste na drugom mjestu tabele regionalnog takmičenja. Sa druge strane, plej-of ambicije Partizana su već sada na kocki, “crno-bijeli” imaju skroman skor 4-4 i nemaju više prava na kikseve.

U meču timova dominantno različitih stilova ipak nema favorita. Obje ekipe suočene su sa različitim problemima u posljednja dva mjeseca, i jedni i drugi nagovijestili su bolju formu pred derbi. S obzirom na važnost utakmice, jasno je koliko je šteta što u ,,Topolici neće biti navijača… Za oba tima, po mnogo čemu, ovo je meč istine, realan test ambicija.

“Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik Partizan. Poslije promjene trenera u uzlaznoj je formi. Igraju dobro, čak i u derbiju protiv Zvezde, u nesrećnom porazu od poen razlike, pokazali su da su na evroligaškom nivou. Mi trebamo da gledamo sebe i da probamo da se u što boljem svjetlu pokažemo”, kazao je Milko Bjelica, naš iskusni reprezentativac i prvotimac Mornara.

Borba pod košem biće žestoka, Mornaru su potrebna dobra izdanja svih visokih igrača: Smita, Bjelice, Lukovića, Gejbrijela…

“Neće biti lako, ali treniramo dobro, spremamo se i siguran sam da nam je ova petnaestodnevna pauza prijala, nekim igračima da se odmore, a nekim da uđu u željenu formu. Što se mene tiče, sam spreman”, dodao je Bjelica.

Svježina kompletnog tima biće izuzetno bitna.

“Svi smo odmorili i fizički i psihički poslije svega kroz šta smo prošli. A u kakvoj smo formi vidjeće se kad dođu utakmice. Pauzu smo pokušali da iskoristimo na najbolji mogući način, iako nijesmo bili kompletni zb igrača koji su nastupali za sve nacionalne selekcije. Ali što tu je kako nama tako i drugima. U goste nam dolazi Partizan. To su derbiji o kojima ne treba mnogo da se priča. Prija nam što se utakmice koje igra Mornar proglašavaju derbijima. Na tu činjenicu smo, s pravom, ponosni”, ističe Mihailo Pavićević.

Kvalitet protivnika je očigledan, veliki broj raznovrsnih opcija za čvrstu igru Partizana, ABA lidera iz prethodne sezone u ligaškom dijelu.

“Partizan je sastavljen od iskusnih igrača, gro tima je ostao od minule sezone, zaslužuje svaki respekt. To je ekipa koja pretenduje na sam vrh ABA lige. Sticajem okolnosti, nijesu otvorili sezonu kako su očekivali, ali nijesu ni jedini. To nas neće zavarati da pomislimo da Partizan nije na onom nivou na kojem bi trebalo da bude. Daleko od toga”, dodao je strateg Barana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve