Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mornar čeka: ABA ligi tri mjesta u Evrokupu

Eurohoops javlja da će ABA ligi pripasti tri mjesta. Partizan je siguran kao učesnik četvrtfinala prošle sezone, Budućnost kao drugoplasirani, a ostaje da se vidi ko će biti treći. Da li Mornar ili Cedevita Olimpija koji su bili poravnati na četvrtom mjestu uoči prekida zbog korona virusa

Čelnici Evrokupa će u ponedjeljak zvanično saopštiti imena 24 kluba koji će igrati narednu sezonu, a specijalizovani košarkaški portali počeli su da objavljuju informacije.

Bjelica, Foto: KK Mornar

Tako Eurohoops javlja da će ABA ligi pripasti tri mjesta. Partizan je siguran kao učesnik četvrtfinala prošle sezone, Budućnost kao drugoplasirani, a ostaje da se vidi ko će biti treći. Da li Mornar ili Cedevita Olimpija koji su bili poravnati na četvrtom mjestu uoči prekida zbog korona virusa. Uz to, Evrokup će dijeliti tri specijalne pozivnice, pa možda regionalno takmičenje bude imalo i četiri predstavnika naredne sezone.

Što se tiče situacije sa Baranima i Ljubljančanima naš tim je bio u boljoj situaciji pred posljednje kolo. Izabranicima Mihaila Pavićevića bila je potrebna pobjeda protiv Mege u gostima, a imali su i bolji međusobni skor. Sve ovo, međutim, možda ne bude dovoljno da Barani drugi put u klupskoj istoriji zaigraju u drugom po jačini takmičenju na Starom kontinentu.

Eurohoops je objavio da će mjesta biti raspoređena na sljedeći način: ABA liga (3 tima), Španija (3), VTB liga (3), Turska (2), Francuska (2), Njemačka (2), Italija (2), Grčka (1), Litvanija (1), Poljska (1), Belgija/Izrael/Holandija (1) (*), *specijalne pozivnice (3).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve