Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Moćan tandem – Novica Eraković i Milutin Osmajić

Milutin Osmajić je postigao prvi gol u dresu reprezentacije, a Novica Eraković upisao prvu asistenciju u državnom timu. Podsećanja radi, bivši saigrači iz Sutjeske su mogli do cilja i protiv Jermenije, ali u Jerevenu, Osmajić nije uspio da materijalizuje sjajno dodavanje Erakovića, u samoj završnici meča

Fudbaleri Crne Gore, u generalnoj probi pred takmičenje u B diviziji Lige nacija i duele sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske, pobijedili su Grčku u Podgorici sa 1:0, a gol odluke je postigao Milutin Osmajić, na asistenciju Novice Erakovića.

Selektor Miodrag Radulović imao je razloga da bude zadovoljan poslije meča, jer je Crna Gora kontrolisala dešavanja na terenu od prvog do posljednjeg minuta. Defanzivni zadaci su odrađeni bez greške, bitka na sredini terena je dobijena, a u prvom poluvremenu, mrežu Grčke, mogli su da zatresu Milutin Osmajić, Nikola Krstović i Stevan Jovetić, ali…

Ali, pravda je zadovoljena u 60. minutu, poslije sjajne akcije Erakovića i Osmajića, za 1:0, za dobru atmosferu pred mnogo veća iskušenja koja slijede, mada Grčka nije ni malo slabija selekcija od Bosne i Hercegovine, Finske i Rumunije, naprotiv.

Milutin Osmajić je postigao prvi gol u dresu reprezentacije, a Novica Eraković upisao prvu asistenciju u državnom timu. Podsećanja radi, bivši saigrači iz Sutjeske su mogli do cilja i protiv Jermenije, ali u Jerevenu, Osmajić nije uspio da materijalizuje sjajno dodavanje Erakovića, u samoj završnici meča.

„Ovo je za mene poseban trenutak. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Probio sam led, to je jako bitno. Imao sam prilika protiv Jermenije, imao sam prilika i prije vodećeg gola protiv Grčke. Odigrali smo odličan meč, kontrolisali dešavanja na terenu od prvog do posljednjeg minuta, napravili smo lijepu uvertiru za takmičenje u B diviziji Lige nacija“, naglasio je Milutin Osmajić poslije meča.

Novica Eraković je nakon debija u Jermeniji upisao drugi nastup u dresu A reprezentacije. U igru je ušao početkom drugog poluvremena umjesto Stevana Jovetića.

„Odlična utakmica, u prelijepom ambijentu. Odradili smo sve što je selektor tražio i sada se pripremamo za Ligu nacija. Osećaj je predivan. Debi je takođe bio poseban, ali je ostao žal zbog rezultata, sada su se sve kockice složile u željeni mozaik. Napravili smo dobru uvertiru za Ligu nacija, a verujem da ćemo imati šta da kažemo i pokažemo u duelima sa Bosnom i Hercegovinom, Finskom i Rmunijom, kao i u periodu koji slijedi”, naglasio je Novica Eraković, koji sa ekipom Sutjeske nastavlja borbu za duplu krunu u Crnoj Gori.

Crna Gora će u B diviziji Lige nacija igrati protiv Bosne i Hercegovine, Finske i Rumunije, a prvi meč je na programu 4. juna protiv Rumunije u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve