Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

MMA priznat u Crnoj Gori, naši borci uskoro na Svjetskom prvenstvu

MMA Savez Crne Gore je prihvaćen od najveće svjetske federacija IMMAF (International MMA federation

Dugogodišnji trud i zalaganje ljubitelja mješovitih borilačkih vještina u Crnoj Gori se isplatio. Nakon više od deceniju duge borbe za priznavanje ovog sporta kao zvaničnog u Crnoj Gori, konačno je dao rezultate.

U prvoj sedmici decembra ove godine, ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, održao je sastanak sa predsjednikom MMA saveza Srbije, Lukom Nikolićem i predstavnicima MMA sporta u Crnoj Gori, Alenom Džankićem i Emirom Delijićem.

Na ovom sastanku ministar Lalošević je upoznat sa organizacijom Svjetskog prvenstva, koje će se od 11.02. do 19.02. održati u Stark Areni u Beogradu, a na kojem će biti i predstavnici naše države.

Za one koji ne prate MMA scenu važno je da napomenemo da iako ovaj sport u Crnoj Gori nije priznat kao zvaničan, iz naše zemlje su na najvećim svjetskim takmičenjima učestvovali broji takmičari, tako danas imamo Miloša Janičića jednog od najzapaženijih mladih boraca sa Balkana, Aleksandra Mihailovića, Dimitrija Džankića…

U želji da se mladima pruži mogućnost da utrenirane vještine primijene u oktagonu, crnogorska organizacija MFC Fight Story vrlo optimistično krenula je u okupljanje boraca amaterera iz regiona i organizovanje lige koja je vrlo brzo postala hit u regionu. Organizacija sačinjena od entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport uspjela da okupi do danas na stotine mladih boraca, nekima je bila odskočna daska za prelazak u profesionalne vode, nekima motiv da nastave da rade na sebi, ali sasvim sigurno Crnoj Gori pružila priliku da se pokaže na svjetskoj MMA sceni.

Upravo kroz ovaj samofinansirajući projekat iza kojeg stoje Alen Džankić i Miloš Kaluđerović, MMA Savez Crne Gore je dobio priliku da se predstavi na Svjetskom prvenstvu iduće godine.

MMA Savez Crne Gore je prihvaćen od najveće svjetske federacija IMMAF (International MMA federation)

U želji da predstavnicima naše zemlje na svjetskom prvenstvu olakšaju pripreme, razumjevši da većina mladih boraca nije u mogućnosti da finansira sve potrebne troškove, čelnici Saveza, koji se još uvijek samofinansira, su preuzeli na svoju odgovornost da obezbijede potrebnu opremu, treninge, suplementaciju, oporavak u hiperbaričnim komorama, fizioterapeuta, akontezacije, put, smještaj i hranu.

MMASCG će oformiti reprezentaciju u mešovitim borilačkim vjestinama u saradnji sa svim lokalnima klubovima koji su pristupili Savezu, vodeći se prethodnim iskustvom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve