Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mladi vaterpolisti odradili prvi trening u Kuvajtu pred start Svjetskog prvenstva

Izabranici trenera Veljka Uskokovića slobodni su prvog dana takmičenja, a šampionat će otvoriti u petak 13. decembra sa domaćinom Kuvajtom od 12 sati i 50 minuta po crnogorskom vremenu

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore jutros je doputovala u Kuvajt gdje će od 12. do 20. decembra učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Izabranici trenera Veljka Uskokovića slobodni su prvog dana takmičenja, a šampionat će otvoriti u petak 13. decembra sa domaćinom Kuvajtom od 12 sati i 50 minuta po crnogorskom vremenu.

foto vscg.me

“Za kratko vrijeme priprema smo radili dobro, naporno. Bili smo maksimalno posvećeni na pripremama. Jutros smo doputovali u Kuvajt, danas ćemo imati dva treninga. Raspored u grupi je dobar, jer smo slobodni prvog dana, pa slijedi Kuvajt, tako da možemo da dižemo formu polako, da se uigravamo. Jako je važno da napravimo dobar rezultat u grupi, za dalji raspored u nokaut fazi, za lakšeg protivnika u četvrtfinalu na papiru, i u toj nekoj borbi dalje za medalju”, kazao je Miroslav Perković.

Raspored Grupa C:

12. decembar: Kuvajt – Iran, SAD – Italija

13. decembar: 12:50h Crna Gora – Kuvajt, Iran – SAD

14. decembar: Italija – Iran, 15:30h SAD – Crna Gora

15. decembar: Kuvajt – SAD, 16:50h Crna Gora – Italija

16. decembr: Italija – Kuvajt, 14:10h Crna Gora – Iran

Tabela: Crna Gora 0, Italija 0, SAD 0, Iran 0, Kuvajt 0.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto, u četvrtfinalu rival je bolji iz meča 3A/2D, u slučaju da osvojimo drugo ili treće mjesto u osmini rivala igraćemo sa drugoplasiranom ili trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

U A grupi su Srbija, Japan, Južna Afrika, Hrvatska i Kina, u grupi B su Argentina, Kanada, Španija, Mađarska i Egipar, dok će u grupi D igrati Brazil, Grčka, Australija, Novi Zeland i Uzbekistan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve