Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mladi lavovi ušli u A diviziju: Kvalitet i drugarstvo za elitu

Neki novi klinci našeg rukometa pokazali su da Crnogorci zaista imaju poseban šmek za ovaj sport protutnjali su Rigom, igrali sjajan rukomet i u velikom stilu konačno ''zgrabili'' toliko sanjanu kartu za A diviziju Evropskog prvenstva

Još jedna rukometna bajka pisana je iz malene Crne Gore – ovog puta na jednako bajkovitom Baltiku.

Neki novi klinci našeg rukometa pokazali su da Crnogorci zaista imaju poseban šmek za ovaj sport protutnjali su Rigom, igrali sjajan rukomet i u velikom stilu konačno ”zgrabili” toliko sanjanu kartu za A diviziju Evropskog prvenstva.

Svi među ”mladim lavovima” Brana Božovića su heroji, svi su veliki talenti i sjajni momci potvrdio je to i u razgovoru za Dnevne novine Luka Nikolić, lijevo krilo Cme Gore i jedan od naših efikasnijih igrača na B prvenstvu.

– Šta je to što ova generacija ima? Rekao bih prije svega kvalitet i drugarstvo, istakao je Nikolić.

– Takođe, vjerovatno ništa od svega ovoga ne bismo postigli da nije bilo našeg trenera Brana Božovića koji je od prvog dana okupljanja vjerovao u nas, kao i kompletnog stručnog štaba koji daje sve od sebe da nas osposobi i izvuče ono najbolje od nas.

Talenat Budvanske rivijere nastavio je u sličnom tona..

– Veliku ulogu u svemu ovome imao je i savez, jer nam je omogućio veliki broj turnira i utakmica kako bismo napredovali.

Bilo je poteškoća tokom priprema, ali Božovićevi momci bili su jači i od toga.

– Na pripremnim mečevima, prije svega, nismo bili u punom sastavu. Tek smo se tri dana prije početka prvenstva svi zajedno okupili što nas nije poremetilo, jer igramo zajedno već duži niz godina, objasnio je Luka.

A zahvaljujući super rezultatu iz Letonije, ”mlade lavove” naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a istovremeno su i mlađoj generaciji (U-18) obezbijedili nastup na šampinatu Starog kontinenta.

– Naravno da sanjamo dobar plasman kako na evropskim i svjetskim prvenstvima, tako i na svim ostalim takmičenjima koja slijede, podvukao je Nikolić Luka i njegovi drugovi odrastali su uz velike pobjede naše A selekcije, a sada najveći san im je da jednog dana i oni u crvenom dresu obraduju svoju zemlju.

– Svakako to je san svakog mladog igrača, jer ne postoji ništa veće u karijeri nego igrati za svoju reprezentaciju, zaključio je Luka Nikolić.

On, ali i svi ostali mladi majstori Radojica Čepić (MVP šampionata u Rigi), Arsenije Dragašević, Luka Vukićević, Vojislav Vukić, Darko Pejović, Luka Barjaktarović, Vasilije Vujović, Edin Beharović, Aleksa Lasica, Slaven Lekić, Meris Bošnjak, Mirko Latković, Miloš Milačić, Nikola Đurković i Mihailo Šćekić zaslužuju veliki naklon. Do novih pobjeda koje su pred njima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve