Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mladi fudbaler Ajaksa optužen za silovanje

Novinar Denis Šuten je, naime, otkrio da je član Ajaksove akademije Doni Varmerdam optužen za silovanje i da policija istražuje slučaj

Ajaks drma novi skandal, samo nekoliko dana makon što je sportski direktor Mark Overmars napustio klub jer je koleginicama slao neprikladne poruke.

Novinar Denis Šuten je, naime, otkrio da je član Ajaksove akademije Doni Varmerdam optužen za silovanje i da policija istražuje slučaj.

Riječ je 20-godišnjaku koji još nije debitovao za prv tim “kopljanika” – za silovanje ga je optužila djevojka koja je s njim bila u noćnom provodu prije šest mjeseci u mjestu Vurhutu.

“Ljubili su se, a on ju je onda odveo na sprat. Želio je nešto više, djevojka se opirala, ali on nije mario za to. Pocijepao joj je gaćice koje mi je pokazala na fotografiji. Potom je silovao. Pobjegla je nakon nekoliko minuta i u suzama napustila žurku. Pitao sam je ima li dokaze, a ona mi je pokazala poruke prijateljica koje su je ispitivale. Ćutala je, ali kad je vidjela šta se događa u Ajaksu, sve je prijavila policiji. Uskoro će biti saslušanje”, naveo je Šuten u podkastu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve