Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mlade ajkule nadigrale Španiju, Crna Gora u četvrtfinalu Svjetskog šampionata

U velikoj pobjedi istakao se Neđo Baštrica sa pet golova, dva je postigao Stupa, a po jedan Balša Vučković, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić i Lazar Vukićević

U 18 vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Beogradu. Naši juniori su u trećem meču grupe D, i derbiju dana, nadigrali Španiju, jednog od favorita za zlato, 11:7 i tako sa maksimalnim učinkom završili prvi dio takmičenja (Kanada 23:3, Južna Afrika 20:6).

Rival izabranika Vida Lompara u borbi za polufinale biće najvjerovatnije, bolji iz današnjeg duela Holandije i Australije.

Španija je nakon druge četvrtine imala prednost od 5:4, ali je onda uslijedila sjajna igra Baštrice i drugova. Napravili smo seriju 4:0 za vođstvo od 10:6 i tako riješili pitanje pobjednika.

U velikoj pobjedi istakao se Neđo Baštrica sa pet golova, dva je postigao Stupa, a po jedan Balša Vučković, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić i Lazar Vukićević.

“Velika pobjeda, protiv jednog od glavnih favorita za tron. Sjajna igra momaka, zaslužili su ovo nakon svega što su pokazali ovo ljeto, i prvi cilj je ispunjen. Međutim, ne smijemo stati na ovome, već se pripremati za meč četvrtfinala, da dođemo do još jednog velikog rezultata za crnogorski vaterpolo”, poručio je kratko nakon meča trener Lompar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve