Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mitrović napustio klupu Crne Gore: Hvala igračima, učinili ste sve nas ponosnim

Istorijski plasman na Mundobasket, na kojem je naš tim upisao jedan trijumf, rezultat je po kojem ćemo pamtiti dosadašnjeg stratega naše selekcije, kojem je istekao ugovor sa Košarkaškim savezom.

Utakmica protiv Japana bila je posljednja, makar u ovom mandatu Zvezdana Mitrovića na klupi Crne Gore.

Mitrović, Foto: FIBA

Istorijski plasman na Mundobasket, na kojem je naš tim upisao jedan trijumf, rezultat je po kojem ćemo pamtiti dosadašnjeg stratega naše selekcije, kojem je istekao ugovor sa Košarkaškim savezom.

“Niko ne može da vjeruje kako smo sa ovoliko igrača došli do prvenstva. Od FIBA smo dobili veliko priznanje da smo selekcija, koja je najviše napredovala u posljednje dvije godine. To meni kao treneru znači mnogo, ali i cijelom Savezu”, rekao je Mitrović.

Na kraju je imao poruku za sve ljude sa kojima je sarađivao za vrijeme boravka na klupi našeg nacionalnog tima.

“Mogu samo da poželim sreću svima. Zahvalio sam se igračima na lijepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovdje. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo , ambiciozni i vrijedni, i da stremimo što boljim rezultatima”, istakao je Zvezdan Mitrović.

Trener Asvela potvrdio je da je ranije imao dogovor sa čelnicima Košarkaškog saveza da nakon Mundobasketa napusti kormilo Crne Gore zbog obaveza u francuskom klubu, koji će u predstojećoj sezoni nastupati u Evroligi.

Pobjeda na kraju Mundobasketa obradovala je selektora Zvezdana Mitrovića.

Sada već bivši selektor našeg nacionalnog tima nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Japana 80:65 za kraj prvog Svjetskog prvenstva u Kini.

“Veoma smo srećni što smo pobjedom završili Svjetsko prvenstvo. Prethodno smo odigrali izjednačenu utakmicu sa Turskom. Bio je ovo naš prvi nastup na Mundobasketu, drago mi je što smo predstavljali našu zemlju i došli do istorijske pobjede”, rekao je Mitrović na konferenciji za novinare.

Crnogorski košarkaši su prethodno pretrpjeli četiri poraza na Mundobasketu.

Najbliži pobjedi bili su prije dva dana, kada su ispustili prednost u finišu meča sa Turskom.

Nacionalni tim naše zemlje sjutra kreće iz Kine ka Crnoj Gori.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve