Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Pristup igrača je izuzetan, atmosfera odlična

Trijumfom protiv Ukrajine naši reprezentativci bi napravili ogroman korak ka plasmanu na SP, a onda bi meč sa Letonijom u ponedjeljak donio i definitivan odgovor.

Košarkaši Crne Gore jutros su otputovali za Kijev gdje će sjutra igrati protiv Ukrajine pretposljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Foto: FIBA.com

Izabranici Zvezdana Mitrovića sjutra veče će na parket od 18 sati, a selektor ističe da je igračima manje-više u glavama meč sa Letonijom u ponedjeljak koji će prema predviđanjima biti ključan za plasman na Mundobasket u Kini.

“Mnogo je kalkulacija, matematike. U glavama svih je da će taj meč sa Letonijom u Podgorici ipak biti presudan. Želim ipak da rasteretim igrače da budu posvećeni prije svega pripremi meča sa Ukrajincima. To je žestok, energičan sastav koji na svom terenu igra mnogo bolje nego u gostima. Sigurni smo da nam neće biti lako, ali spremni smo na borbu”, kazao je Mitrović.

Crna Gora će biti lišena pomoći Ivanovića, Čarapića i Pavlićevića, ali će i Ukrajinci imati kadrovskih problema.

“Suočeni su sa povredama nekih igrača tokom ovih kratkih priprema, a ne zna se ni ko će im se još eventualno priključiti u posljednja dva dana pred meč. Ipak, da se vratimo na naš tim pristup momaka na treninzima je izuzetan. Sjajni su, atmosfera je odlična i posvećeni su radu i pripremi u onoj mjeri u kojoj se to može ostvariti za ovaj kratak period od ponedjeljka”, zaključio je selektor.

Trijumfom protiv Ukrajine naši reprezentativci bi napravili ogroman korak ka plasmanu na SP, a onda bi meč sa Letonijom u ponedjeljak donio i definitivan odgovor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve