Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mitrović poslije Reala: Izvukli smo pouke, slijedi Barselona

U narednoj rundi, Monako igra protiv Barselone, dok će Real odmeriti snage sa ekipom Panatinaikosa

Izabranici Zvezdana Mitrovića, košarkaši Monaka, pobijedili su Panatinaikos i Uniks, nisu uspjeli da iznenade Real u Madridu, ali nemaju ni razloga, ni vremena da tuguju jer slijedi duel sa Barselonom u Kneževini.

Real je furiozno otvorio utakmicu. Do sredine prve dionice pobjegao je na 27:6, da bi tokom druge imao kapital od 25 poena (44:19). Djelovalo je u tom momentu da Monaku prijeti ubjedljiv poraz, ali…

Ali, predvođeni sjajnim Majkom Džejmsom, uz daleko bolju igru u odbrani, izabranici Zvezdana Mitrovića su malo po malo topili deficit, a u završnici posljednjeg kvartala poveli sa 83:81. Međutim, snage i koncentracije za potpuni preokret, za veliko iznenađenje nisu imali. Real je slavio sa 94:86.

“Nismo dobro počeli utakmicu, djelovalo je da smo impresionirani imenom rivala, napravili smo mnogo grešaka u oba pravca, a Real je to znao i umio da kazni. U nastavku meča smo pokazali pravo lice. Uspjeli smo da stignemo do neizvjesne završnice, do meča na jednu loptu, ali je prevagu na tasu Reala donijelo prvo poluvrijeme. Nije lako juriti ogroman deficit protiv moćnog tima, kakav je tim iz Madrida”, naglasio je Zvezdan Mitrović, pa nastavio:

“Izvukli smo pokuke iz meča sa Realom, a misli odmah usmjerili ka duelu protiv Barselone. Obavili smo razgovor već na poluvremenu, svima u timu je jasno da možemo da gubimo sa dvadeset razlike, ali da ne smije da se dogodi da stojimo na parketu, da se ne borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Očekujem da partiju koju smo prikazali u drugom poluvremenu protiv Reala, ponovimo protiv Barselone, od prvog do posljednjeg minuta”.

U narednoj rundi, Monako igra protiv Barselone, dok će Real odmeriti snage sa ekipom Panatinaikosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve