Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Nijesam se u Monako vratio zbog novca

Nakon što je Saša Obradović otišao u Crvenu zvezdu, Monako je odmah pozvao bivšeg crnogorskog selektora i čovjeka koji je tom klubu donio mnogo lijepih stvari. A, on nije puno razmišljao. Jer, tri godine u Monte Karlu bile su mu jedne od najboljih u karijeri i prije dva dana saradnja je ozvaničena

Toni Parker mu je uručio otkaz uz najblaže rečeno sraman izgovor da je “dobio velikih broj tehničkih i isključujućih grešaka tokom sezone”.

Mitrović, Foto: Leprogres.com

Cijeli slučaj završio je na sudu, u međuvremenu je Parker za trenera Asvela postavio rođenog brata, ali veza Zvezdana Mitrovića sa Francuskom nije raskinuta.

Nakon što je Saša Obradović otišao u Crvenu zvezdu, Monako je odmah pozvao bivšeg crnogorskog selektora i čovjeka koji je tom klubu donio mnogo lijepih stvari. A, on nije puno razmišljao. Jer, tri godine u Monte Karlu bile su mu jedne od najboljih u karijeri i prije dva dana saradnja je ozvaničena.

“U Monaku sam proveo tri i po prelijepe godine, ne samo sportske, nego sam se i lijepo osjećao u Monte Karlu. Stekao sam puno prijatelja, zato sam i prihvatio poziv da se vratim, iako je situacija mnogo teža nego prvi put. Velika su očekivanja, a budžet je znatno manji zbog krize. Nijesam se, međutim, vratio iz finansijskih pobuda, već zbog ličnih i prijateljskih odnosa s ljudima iz kluba. Uzgred, poslije Prčanja, Monako je mjesto na kojem se najbolje osjećam, mjesto koje volim”, rekao je Mitrović u razgovoru za francuski Monako info.

Prvi put Mitrović je u Kneževinu stigao u martu 2015. godine, kada je zamijenio Sava Vučevića. Uslijedio je nevjerovatan uspon kako cijelog kluba, tako i Mitrovića. Prvo se Monako vratio u LNB ligu nakon 24 godine, osvojio tri Liders kupa, igrao je finale Fibine Lige šampiona i nacionalnog šampionata, dok je naš stručnjak dva puta proglašen za najbolj eg trenera u Francuskoj…

Ovog puta će sve biti drugačije, a prije nego krene sa pripremama Mitrović i njegovi saradnici će morati da sklope praktično cijeli tim.

“Budžet će biti znatno manji nego prethodnih godina, a prvi cilj je da dovedemo Francuze, ali ih je većina već potpisala ugovore. Kada to završimo, krenućemo u razgovor sa strancima. Za sada ugovore imaju samo Vil Jegete i Di Bost, koji ima opciju izlaska, tako da nije sigurno da će ostati. Stvaranje potpuno nove ekipe će biti težak izazov, nadam se da ćemo ga dobro odraditi”, iskren je Mitrović.

Iako će budžet biti manji, Monako u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama.

“Nijesmo konkretno pričali o ciljevima, ali ja kao trener, a onda i klub, uvijek imamo najveće ambicije. Ne očekujem, naravno, da budemo dominantni kao što je Monako bio prethodnih godina. Biće mnogo teže nego što je bilo, jer kao tim krećemo s nule, što je veliki izazov za sve”, nema dilemu Mitrović.

Po sadašnjem planu, Mitrović će još nekih mjesec dana odmarati na našem primorju, a onda će otići u Francusku i započeti novu avanturu. Međutim…

“Pripreme bi trebalo da počnu početkom avgusta, ali niko sada ne može da zna šta će biti. Šampionat Francuske bi trebalo da počne 29. septembra, vidjećemo da li će smjeti da bude publike na tribinama”, istakao je Mitrović.

A, kada sezona krene Mitrović će imati priliku da se na terenu osveti Asvelu za šokantan raskid saradnje.

“U Lionu je bilo sjajno. Ostao sam u odličnim odnosima s publikom, saradnicima, nikakve probleme nijesam imao ni s predsjednikom Tonijem Parkerom dok sam bio tamo. Očekujem pozitivan doček, jer i francuska javnost i navijači smatraju da sam nezasluženo dobio otkaz. Ali, ne mogu da razmišljam drugačije o Asvelu osim kao o samo još jednom protivniku u nizu”, zaključio je Zvezdan Mitrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve