Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Izbor Boška Radovića za selektora logično rješenje

"Sarađivao je sa Duškom Vujoševićem, Lukom Pavićevićem, Bogdanom Tanjevićem, meni je mnogo pomogao na putu ka Mundosketu"

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović kazao je da je izbor Boška Radovića za selektora “Crvenih” dobro rješenje.

Foto: Twitter

„Izbor Boška Radovića za selektora je logično rješenje koje potpuno podržavam. U pitanju je mlad trener koji je već dugi niz godina član reprezentacije. Sarađivao je sa Duškom Vujoševićem, Lukom Pavićevićem, Bogdanom Tanjevićem, meni je mnogo pomogao na putu ka Mundosketu. Bio je selektor mlađih selekcija, odlično zna, kako treba pripremati ekipu tokom neugodnih FIBA prozora. Iako je grupa jako teška, vjerujem da će Radović uspjeti sa reprezentacijom Crne Gore da izbori plasman na šampionat Evrope u konkurenciji sa Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom”, kazao je doskorašnji selektor za “Sportklub”.

Mitrović je pričao i o svojoj karijeri i vođenju Asvela, ali i o svojim košarkaškim učiteljima.

“Duško Vujošević nije trener, on je košarkaška akademija. Svaki trening, svaki razgovor sa njim je bio lekcija, kako životna, tako i košarkaška. Ponavljam još jednom, Goran Poli Bojanić i Duško Vujošević su me usmjerili, objasnili šta treba i kako treba da radim, ako želim da uspijem. Neizmjerno sam im zahvalan na svakoj košarkaškoj i životnoj lekciji. Napravili su od mene boljeg trenera i čovjeka u svakom smislu. Uz sva iskustva koja sam skupljao kao asistent sa mnogim trenerima sa kojima sam radio, uz lekcije koje sam naučio na seminarima i klinikama, uz ogroman induvidualni rad, odlučio sam da se osamostalim. U Crnoj Gori su tada postojala dva ozbiljna kluba Budućnost i Lovćen. Za mene kao mladog trenera nije bilo mjesta, pa sam se otisnuo u Ukrajinu”, kazao je Mitrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve