Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirković: Vratili smo se u najboljem trenutku, gol je moja kruna jeseni

Po mnogo čemu će Luka Mirković pamtiti pobjedu nad Petrovcem u pretposljednjem kolu jesenje polusezone. Iskusni Cetinjanin postigao je evrogol sa dvadesetak metara u nadoknadi poluvremena, a početkom nastavka sedamnaestogodišnji Viktor Đukanović otresao je vodu sa mreže – za konačnih 2:1

Kapitenska traka oko ruke, efektan gol u najavi preokreta pod Goricom – i u krajnjem pobjeda kojom je Budućnost ”otključala” trku za titulu.

Po mnogo čemu će Luka Mirković pamtiti pobjedu nad Petrovcem u pretposljednjem kolu jesenje polusezone.

Iskusni Cetinjanin postigao je evrogol sa dvadesetak metara u nadoknadi poluvremena, a početkom nastavka sedamnaestogodišnji Viktor Đukanović otresao je vodu sa mreže – za konačnih 2:1.

Za ”plave” je najvažnije da su ponovo u igri za titulu nakon što su vodećoj Sutjesci prišli na šest bodova.

– Mi smo najviše profitirali u prošlom kolu. Kiks lidera iskoristili smo da smanjimo razliku, a remi Dečića da se izdvojimo na drugoj poziciji. Što smo sve prošli, sa kakvim se kadrovskim problemima borimo – vjerujem da će ovo biti uspješna jesen. U igri smo za oba trofeja, a to je jako važno za proljećnu polusezonu – rekao je Mirković za Pobjedu.

Prošle i pretprošle takmičarske godine nije se upisao u listu strijelaca.

Post je prekinuo protiv Petrovca. I to kako…

– Ovo mi je prvi gol u sezoni, a prije toga dugo nijesam pogodio mrežu. Mnogo sam srećan zbog pogotka, pobjede, povratka u trku za titulu, ali i što je sve to došlo u trenutku kada sam predvodio ekipu kao kapiten. Bio sam povrijeđen, preležao koronu, ali uhvatio sam kontinuitet. Pogodak pod Goricom je moja kruna jeseni. Zadovoljan sam partijama, ali uvijek mogu i trudim se da budem bolji – ističe ”motorino” koji igra sedmu sezonu u podgoričkom klubu.

Mirković je upisao preko 200 nastupa u dresu Budućnosti.

Ne pogađa često, ali kada to uradi – obično je riječ o golovima koji se pamte, za TV špice.

– Takva mi je pozicija. Ponekad probam iz daljine, pa ako uđe… Protiv Petrovca je ispalo odlično. Mijović mi je dodao iz kornera, a ja sam šutirao iz prve. Lopta se podigla, dobila idealnu putanju i završila tamo gdje treba. Vratili smo se u najboljem trenutku, a na krilima energije i podrške navijača dali smo drugi gol početkom nastavka. Ostalo je još jedno kolo, a uradićemo sve da pobjedom odemo na zimski raspust. Lijepo bi bilo i da dodatno priđemo vodećem timu na tabeli, mada smo i ovako na razlici koju možemo da sustignemo – poručio je Mirković.

Budućnost je nedavno kasnila 11 bodova za Sutjeskom, provizorno bila čak i na ”minus 14”, ali sada je ponovo u igri.

Utisak je, međutim, da je mogla još bolje da iskoristi seriju Nikšićana od pet mečeva bez trijumfa u Telekom 1. CFL.

– Na njihove kikseve i mi smo odgovarali kiksom. Poremetio nas je zdravstveni bilten. Neko vrijeme ne možemo da igramo u najjačem sastavu, a to je hendikep. Tako je bilo i u derbiju, koji smo mogli da dobijemo, iako smo nastupili bez nekoliko glavnih igrača. Da smo bili kompletni i razlika za Sutjeskom bi bila manja. Ipak, desile su se neke dobre stvari. To su mladi fudbaleri koji koriste šansu na najbolji način. Dali su ogroman doprinos i pokazali da se na njih mora ozbiljno računati – kaže Mirković.

”Plavi” u srijedu gostuju Rudaru, a potom idu na jednomjesečni odmor.

– Teška utakmica, pitanje je i kakvo će vrijeme biti, u kakvim uslovima će se igrati. Opet imamo problema sa sastavom – Adžić je povrijedio koljeno, Babić ima kartone, neki su dobili udarce, a neki su i dalje roviti. Rudar će biti motivisan da dobrim rezultatom ode na pauzu, ali takav motiv imamo i mi. Za nas je pobjeda uvijek cilj. Ko god bude dobio šansu, siguran sam da će pružiti maksimum – zaključio je Mirković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve