Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirković: Osjećam da je pred nama dobra sezona

Budućnost u četvrtak veče (20.30 h) dočekuje Lapi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

Budućnost se sprema da ispravi prošlogodišnji debakl na evropskoj sceni kada je doživjela bolne poraze od Helsinkija i Toršavna.

,,Plavi“ ovoga puta otvaraju sezonu utakmicama u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a očekuje se da preskoče kosovski Lapi.

Izabranici Aleksandra Nedovića biće domaćini u četvrtak veče pod Goricom (20.30 h), dok se revanš igra sedam dana kasnije u Prištini.

“Sve što je novo – valjalo bi započeti uspješno. Vjerujem da ćemo ovoga puta biti bolji u Evropi nego prošle godine. Pripreme su počele brzo, a nama igračima to više odgovara. Nijesmo u klasičnom smislu morali da prolazimo trkački dio, već smo se brzo posvetili taktici. Radili smo i na otklanjanju grešaka iz prošlog prvenstva. Imam osjećaj da je pred nama dobra godina”, kaže prvotimac podgoričkog tima Luka Mirković, koji nastavlja:

“Evropska scena je veliki izazov. Nijesmo se proslavili ljetos, ali nadam se da ćemo sada pokazati neuporedivo više. Gledali smo djelove utakmice Lapija iz finala Kupa. To je ozbiljna ekipa, ima stranaca, a svi znamo da se na Kosovu dosta ulaže u fudbal ” kako u infrastrukturu, tako i u dovođenje kvalitetnih igrača. Biće teško, ali cilj je da prođemo u narednu rundu”, dodao je iskusni ,,motorino“ Budućnosti.

,,Plavi“ su prvi dio priprema odradili u svom kampu na Starom aerodromu, a glavnu fazu na Zlatiboru.

Terzić i društvo su odigrali četiri utakmice – i svaki put je bilo neriješeno.

Fali pobjeda pred premijeru na kontinentalnom ringu, ali ako se prođe Lapi, niko neće pitati što Budućnost nekoga nije dobila prije sudara sa ekipom sa Kosova.

“Krenula je osma godina od kada sam u klubu – ne pamtim da smo ikada vezali četiri remija u pripremama. Igrali smo jake utakmice u kojima smo pokazali dosta toga pozitivnog. Bilo je i elemenata koje smo korigovali. Vjerujem da smo na pravi način iskoristili vrijeme za trening i da spremni dočekujemo start sezone. Imamo kvalitetan tim koji je predstavlja spoj mladosti i iskustva”, ističe Mirković.

Povremeni reprezentativac poziva navijače da u što većem broju podrže Budućnost.

“Kada nema publike – i nama na terenu je puno teže. Vidjelo se to kada su naši navijači bili kažnjeni. Kada su se vratili – i mi smo počeli da igramo neuporedivo bolje. Mnogo nam znači podrška sa tribina. Nadam se da će stadion biti dobro popunjen, a mi ćemo se potruditi sa zadovoljimo naše vjerne navijače”, naglašava Mirković.

Koji rezultat priželjkuješ?

“Samo da pobijedimo, može i 1:0, nemam ništa protiv. Ne važi više pravilo gola u gostima, ali najviše volim kada naša mreža ostane netaknuta. Bilo bi, naravno, još bolje da dobijemo dva razlike, ili čak ubjedljivije”, odgovorio je Mirković.

Trener Nedović ne može da računa na sve fudbalere.

Van kombinacije su Petrović i novajlija Adams, dok je Đukanović rovit.

“Imali smo malo problema tokom priprema. Neki igrači su se povrijedili, a neki su imali virus. Nismo kompletni, ali siguran sam da će svi momci koji istrče na teren pružiti ono najbolje”, zaključio je Mirković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve