Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo sporta: Janović otvorio karate seminar u Tivtu

Na otvaranju seminara su, osim ministra Janovića, govorili i Rafael Agajev, Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tivat, Ivan Krstajić, predsjednik Karate saveza kao i predstavnici Karate kluba “Mawashi” koji su i domaćini seminara

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Tivtu karate seminar čiji je gost Rafael Agajev, jedan od najboljih i najtrofejnijih aktuelnih karatista.
Janović, Foto: Portalanalitika.me

Tom prilikom Janović je istakao da navedeni seminar predstavlja značajnu mogućnost za unaprijeđenje znanja u oblasti karatea, kao i da ga posebno raduje što je Crna Gora u prilici da ugosti stručnjaka ovog ranga.

,,Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pružaju podršku razvojnim programima nacionalnih sportskih saveza u rekordnim iznosima do sada. Kada je u pitanju karate, sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su, od formiranja Ministarstva, sredstva  koja se izdvajaju za razvoj ovog borilačkog sporta višestruko uvećana. Da smo na pravom putu pokazuje i ovaj seminar na kojem učestvuje preko 200 karatista i na kojem Crna Gora ima priliku da ugosti gospodina Rafaela Agajeva, koji je veliko ime u svijetu karatea.“, naglašava Janović.

Ministar je zaključio da će država nastaviti jos dinamičnije da ulaze u razvoj sporta i edukaciju sportskih  kadrova, što je, kako navodi Janović, i najbolja garancija za brži razvoj sporta u našoj zemlji.

Na otvaranju seminara su, osim ministra Janovića, govorili i Rafael Agajev, Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tivat, Ivan Krstajić, predsjednik Karate saveza kao i predstavnici Karate kluba “Mawashi” koji su i domaćini seminara.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve