Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo sporta: 300 hiljada eura za istaknute crnogorske klubove

Ministar Janović je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture, uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja naših istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predsjednike, odnosno predstavnike 10 crnogorskih klubova koje je ovo Ministarstvo finansijski podržalo.

Foto: Gov.me

Podrška je opredijeljena u skladu sa Zakonom o sportu, a na osnovu kategorizacije COK-a i biće realizovana prema sportskim klubovima iz prve kategorije sportova.

Tom prilikom ministar Janović je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture, uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja naših istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni.

Ovo je samo jedan segment aktivnosti koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi kada je u pitanju podržavanje rada sportskih klubova. Iz ovog Vladinog resora za naredni period najavljuju podršku i drugim klubovima, koja će biti realizovana kroz sistem dječijeg sporta do kraja tekuće godine.  Iz Budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biće izdvojeno 300.000 eura.

Sastanku su prisustvovali : Zoran Vuković ( FK “Breznica”), Zoran Vujičić (ŽKK “Budućnost”), Miloš Mračević (PVK “Jadran”), Dragan Samardžić (VK “Primorac”), Vido Đakonović (RK “Lovćen”), Srđan Markoč ( ŽRK “Budućnost), Slobodan Šebek ( ŽOK “JedinstvoFranca”), Nenad Vujanović ( ŽOK “Luka Bar”), Dragan Blagojević ( Džudo klub “Akademik”) i Omer Nurković ( Džudo klub “Ibar”).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve