Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Milvoki: Košarka sada nije najvažnija, tražimo odgovornost za nedjela

Odustali od igranja, zbog policijske torture i rasizma u Americi

Nakon što su prvi odustali od igranja, zbog policijske torture i rasizma u Americi, košarkaši Milvokija oglasili su se saopštenjem.

Objasnili su razloge ovakve odluke, koja sve više nailazi na opravdanje u brojnim sportskim krugovima.

“U posljednja četiri mjeseca otkriveno je sa kakvim se nepravdama suočava naša afroamerička zajednica. Građani širom zemlje su podigli glas kako bi govorili protiv ovih nedjela. U posljednjih nekoliko dana u državi Viskonsin vidjeli smo grozan video kako je Džejkob Blejk sedam puta upucan u leđa od strane policajca. Uprkos zahtjevima za promjenom, nije bilo nikakve akcije, tako da naš fokus ne može biti na košarci.

Kada izađemo na teren, predstavljamo Milvoki i Visonsin, i od nas se očekije da igramo na visokom nivou, da uložimo maksimalan napor i da budemo odgovorni. Tih principa se držimo i zahtijevamo od naših zakonodavaca i službi za sprovođenje zakona da čine isto. Zahtijevamo pravdu za Džejkoba Blejka i tražimo da policajci snose odgovornost. Da bi se to dogodilo, neophodno je da država Viskonsin preduzme značajne mjere za rješavanje pitanja policijske odgovornosti i brutalnosti. Podržavamo sve građane da se edukuju, preduzmu mirne i odgovorne akcije i ne zaborave da glasaju”, poručili su prvotimci Milvokija.

NBA liga je odložila mečeve planirane za sinoć, dok su potom predstavnici Klipersa i Lejkersa, sa Lebronom Džejmsom na čelu poručili da ne žele više da igraju ove sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve