Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milojević: Volio bih da se igra pred publikom, dobra odbrana ključan faktor

U prvom navratu Milojević je kao strateg Mege najprije eliminisao Budućnost, a potom u finalu izgubio od Zvezde

Dejan Milojević će drugi put u trenerskoj karijeri predvoditi tim u finalu ABA lige.

U prvom navratu je kao strateg Mege najprije eliminisao Budućnost, a potom u finalu izgubio od Zvezde.

Sada će na klupi ”plavih” pokušati da vrati trofej u Podgoricu.

– Očekuje nas finale. Zadovoljan sam plasmanom u finalnu seriju. To je uspjeh i zadovoljan sam načinom na koji igramo. Spremni smo za odlučujuće utakmice. Čestitam i Zvezdi jer mislim da ni njima nije bilo lako da uđu u finale. Igrali su Evroligu, ona donosi, ali i odnosi dosta. Igraju dosta bolje otkad su završili takmičenje u Evroligi. Očekuju nas lijepe utakmice. Nadam se da će uživati ljubitelji košarke i neka pobijedi bolji, rekao je Milojević.

Prednost Beograđana su titule u posljednjih nekoliko godina.

– Zvezdina prednost je da je u kontinuitetu šampion. Bio sam u ekipama kao igrač gdje smo osvajali zaredom titulu i onda ulaziš u finale sa većim samopouzdanjem, nego kada si izazivač. Međutim, nekad je lakše osvojiti nego odbraniti titulu.

Zna odakle njegovom timu prijeti najveća opasnost, a posebno ističe Dejana Davidovca.

– Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Sigurno će biti manje iznenađenja, nego u mečevima koji je dosta nepredvidiv. Lojd i Volden su igrači sa najviše prava, a poslije njih Davidovac, koji igra jako bitne ključne utakmice. Zna se da Lazić i Dobrić rade odličan posao u odbrani, pritiskajući bekove rivala.

Ponovio je koliko je važno da defanziva bude na nivou.

– Veliku većinu trofeja donosi odbrana, naročito u serijama. Vjerujem da ko bude čvršći i manje griješio, imaće veće šanse da osvoji titulu.

Sa druge strane čeka ga poznato lice na klupi Zvezde.

– Cijenim Dejana Radonjića. Veliki smo prijatelji. Jako poštujem sve što radi. Siguran sam da će pokušati da iskoristi naše slabosti, kao što ćemo mi njihove.

Pred finale nema treme.

– Meni je u životu najlakše da igram finalne utakmice. Za to treniraš, mučiš se cijele sezone. Teže je doći u finale, nego igrati sada.

Ne bi mu smetalo da se igra pred publikom, a uvjeren je da nećemo gledati ružne scene iz prethodnih godina kada su igrali Budućnost i Zvezda.

– Volio bih da bude publika. Mislim da su oba tima dovoljno pametna da ono što se desilo prije par godina, ne treba da se dešava. Ne očekujem takvu situaciju, glupo bi bilo da se te stvari ponove, zaključio je Milojević.

Prvi meč finala igraće se u nedjelju od 18.30 u Beogradu. Serija se igra na tri dobijene utakmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve