Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković: Srećni i zadovoljni idemo na pripreme

Plavi će u ''fudbalskom El Doradu'' odmjeriti snage sa Olimpikom iz Donjecka (30. januar), Dnjeprom (treći februar), Rotorom iz Volgograda (šesti februar), Krila Sovjetivoim (sedmi februar) i Kairatom (deveti februar)

Fudbaleri Budućnosti večeras kasno kreću na put za Antaliju, a preko Tirane i Istanbula ”plavi” bi trebali sjutra u jutarnjim časovima da se smjeste u Kempinski hotel u Beleku.

Apsolutni lider domaćeg šampionata je jutros trenirao u teretani, popodne će raditi na zelenom pravougaoniku, a u mondenskog turskom ljetovalištu će boraviti od 27. januara do desetog februara.

– Nadam se da će vremenski uslovi biti dobri kakvi generalno jesu u Antaliji, kako bi se sklonili od kiše i lošeg vremena. Sa druge strane, imaćemo jake protivnike što nam je potrebno, jer je plan da pokušamo da se pripremimo najbolje moguće kako za prvenstvo, tako i za ono što nas čeka u Evropi“, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković za klubski sajt.

”Plavi” će u ”fudbalskom El Doradu” odmjeriti snage sa Olimpikom iz Donjecka (30. januar), Dnjeprom (treći februar), Rotorom iz Volgograda (šesti februar), Krila Sovjetivoim (sedmi februar) i Kairatom (deveti februar).

– Naš prvi rival je ubjedljivo savladao i Radnik i Spartak, kao i mnogo jače ekipe, a to govori da smo izabrali dobre protivnike koji će moći da nam daju pravu sliku o snazi i kvalitetu. Nećemo biti u istom periodu kao protivnici – npr. Olimpiku će utakmica sa nama biti šesta, a nama tek treća – nismo opterećeni rezultatima, ali želimo da igramo takmičarski, rekao je 52-godišnji Lozničanin, svjestan da je naš tim do sada odigrao dva prijateljska meča u kome su savladani Adrija (4:0) i Kom (4:1).

Šef stručnog štaba je sa svojim pomoćnicima jasno stavio do znanja prvotimcima da im u Antaliji neće biti nimalo lako, te da će prije sparing mečeva imati težan trening.

– Znate kako, igrači možda misle da se tamo samo igraju utakmice. Ne, pred svaki meč, sem pred Kairat, ćemo imati udarni trening da bi igrači pod naporom i nedovoljno oporavljeni od treninga igrali utakmicu. Jednostavno, želimo da vidimo kako se snalaze u takvoj situaciji. Rezultati nisu primarni na pripremama, jer su nam važniji u prvenstvu.

Na pripreme ide 26 igrača – tri golmana: Miloš Dragojević, Đorđije Pavličić, Nemanja Jevrić i 23 fudbalera: Miomir Đuričković, Petar Grbić, Vladan Adžić, Draško Božović, Igor Ivanović, Velizar Janketić, Igor Ćuković, Bogdan Milić, Marko Mrvaljević, Aleksandar Vujačić, Anto Babić, Luka Mirković, Vasilije Terzić, Marko Vučić, Velimir Vlahović, Jovan Dašić, Aleksa Ćetković, Damjan Dakić, Viktor Đukanović, Vladimir Perišić, Andrija Ražnatović, Miloš Raičković i Dejan Zarubica.

Kompletna ekspedicija se prije puta testirala na novi virus korona i svi putnici su negativni.

– To je izuzetno važno, jer ne bi valjalo da je neko od igrača morao da propusti pripreme. Srećan sam zbog rezultata testova, smatram da smo bili odgovorni, da smo se pazili i pridržavali mjera koliko je to bilo moguće. Srećni i zadovoljni odlazimo na pripreme, podvukao je Milinković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve