Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković pred Dečić: Igrači su željni da na pravi način završe polusezonu

Aktuelni prvak je u sjajnoj seriji – vezao je osam pobjeda u prvenstvu, dok na 14 nije poražen (13 trijumfa, jedan remi). Računajući Kup takmičenje, “plavi“ su u nizu od devet trijumfa i 16 utakmica bez poraza (15 pobjeda, jedan remi)

Budućnost sjutra protiv Dečića igra derbi 19. kola Telekom 1. CFL – “plavi” kao lideri sa 12 bodova više i utakmicom manje u odnosu na drugoplasirane Tuzane gostuju ekipi Edisa Mulalića.

Milinković, Foto: FK Budućnost

– Kada igraju prvi i drugi, to je derbi kola, a možda i derbi polusezone. Prema prikazanom u prethodna dva duela, čeka nas zanimljiva i rezultatski neizvjesna utakmica“, vraća se šef stručnog štaba Mladen Milinković na poraz u 1. kolu od 2:0 na Zlatici, te na remi pod Goricom (2:2) u okviru 10. runde domaćeg šampionata.

– Na tim mečevima je bilo svega što fudbal čini lijepih – golova, propuštenih prilika, lijepih akcija, naboja… Očekujem težak meč, jer je Dečić poslije izuzerne serije napravio kiks kući, pa se vratio u normalu pobjedom nad OFK Titograd i zadržao drugu poziciji i isti broj bodova u odnosu na nas.

Aktuelni prvak je u sjajnoj seriji – vezao je osam pobjeda u prvenstvu, dok na 14 nije poražen (13 trijumfa, jedan remi). Računajući Kup takmičenje, ”plavi” su u nizu od devet trijumfa i 16 utakmica bez poraza (15 pobjeda, jedan remi).

– Želimo da privedemo ove dvije utakmice koje su nam ostale (Dečić, odloženi meč sa Petrovcem) na način kao i do sada, a to je sa tri boda jer je naš cilj na svakom meču pobjeda. Znamo da neće biti lako u Tuzima, ali momci su odigrali odlično protiv Zete, shvatili su da su dobra ekipa i da kada igra svih 11 igrača da je mnogo lakše doći do cilja, jasan je trener ”plavih”.

Dečić je jedina ekipa koju aktuelni i jesenji šampioni nisu savladali u aktuelnoj sezoni 2020/21.

– Lično, ne gledam na te stvari osvetnički, a pokušavam da to prenesem i na igrače. Naš cilj je da ponovo osvojimo prvenstvo, jer ga je – kao što svi znamo – teže odbraniti, nego osvojiti. Nama ide dobro, ulazimo sa namjerom da u svakom meču osvojimo tri boda, ali da li ćemo pobijediti sve ekipe ili samo neke – to nas ne opterećuje. Ni Podgoricu, koja nam je nanijela najteži poraz od 4:0, nismo posmatrali osvetnički, gledamo rezultat, a meni je drago što postajemo takmičarski tim. Pokušaćemo da izvučemo maksimum kako bi bili korak bliže odbrani titule, poručio je 52-godišnji Lozničanin.

Milinković kao trener Budućnosti debituje na stadionu u Tuzima u takmičarskom meču, jer je na startu sezone Dečić domaćin bio na terenu Koma.

– Jednom smo igrali prijateljski meč tamo, možda je teren manjih dimenzija i možda je Dečić u blagoj prednosti jer tu svakodnevno trenira. Ali, na nama je da se prilagodimo, kao što smo se protiv Zete aklimatizovali teškim uslovima za igru. Vjerujem da će ekipa odreagovati kako treba, igrači su željni da na pravi način završe polusezonu i da na zaslužen odmor odu sa serijom pozitivnih rezultata, rekao je Mladen Milinković, koji na sjutrašnjem meču neće moći da računa samo na odavno povrijeđenog Nemanju Sekulića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve