Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković: Peco je veliki čovjek i trener

Milinković i Rakojević nijesu prijatelji od ranije. Čak se nijesu ni upoznali lično dok pedeset dvogodišnji Lozničanin nije preuzeo Budućnost. Susreli su se jesenas na terenu uoči derbija kraj Bistrice. Nedavno su pričali pod Goricom, neposredno pred početak utakmice koju su ‘plavi’ dobili sa igračem manje

Strateg Budućnosti Mladen Milinković ovih dana prima čestitke sa raznih strana povodom osvajanja titule u Telekom 1. CFL.

Milinković i Rakojević, Foto: Pobjeda.me

Jedan poziv ga je, međutim, više nego prijatno iznenadio, a stigao je od kolege koji predvodi najvećeg rivala ,,plavih“, dojučerašnjeg prvaka, ekipu Sutjeske.

“Nikola Peco Rakojević je pokazao da je veliki čovjek i trener. Nakon što smo osvojili trofej, zvao me je na telefon kako bi mi čestitao titulu. On je dao pravi primjer kako svi treba da se ponašamo u sportu”, rekao je Milinković za Arenu, a potom nastavio:

“Obično Balkance prate pogrdni epiteti, da smo ovakvi, onakvi, puni sujete. Da se u tom nekom dijelu razlikujemo od ostatka Evrope. Peco je jedan od onih koji su pokazali da i ovdje ima lijepih stvari, velikih ljudi. Iako smo rivali na terenu, gledamo da jedan drugog pobijedimo, iako je on do juče bio šampion, ponio se kao pravi ‘sport men’. Zahvaljujem se Rakojeviću na sjajnom gestu”, ističe kormilar novog prvaka.

Nije Milinković jedini iz Budućnosti kojem je iskusni Nikšićanin čestitao na uspjehu.

“Pričam o tome sa sportskim direktorom Zvezdanom Miloševićem, a on mi kaže: ‘Peco je i mene zvao da čestita titulu’. I Milošević je prijatno iznenađen. Sve to samo otkriva koliko je Rakojević veliki u svakom smislu”, dodao je šef struke podgoričkog kluba.

Milinković i Rakojević nijesu prijatelji od ranije. Čak se nijesu ni upoznali lično dok pedeset dvogodišnji Lozničanin nije preuzeo Budućnost.

Susreli su se jesenas na terenu uoči derbija kraj Bistrice. Nedavno su pričali pod Goricom, neposredno pred početak utakmice koju su ‘plavi’ dobili sa igračem manje.

“Ne znam da li je Peco jednom bio trener Sutjeske kada sam kao fudbaler igrao protiv Nikšićana. U ulozi trenera se nijesmo sastajali dok nijesam preuzeo Budućnost. Naravno, od ranije znam ko je on, pratim njegovu karijeru, sjećam se i kada je vodio Borac iz Banjaluke. Upoznali smo se pred naše mečeve ovdje, pričali, razmjenjivali mišljenja. Rakojević je stariji od mene i prema njemu imam ogroman respekt”, poručio je Milinković.

Sutjeska je u prethodne dvije godine sa Rakojevićem bila prvak, a do trofeja je dolazila na način kako je to Budućnost uradila ove sezone. Dominantno.

Sada ,,plavi“ imaju 20 bodova prednosti na vrhu tabele, a može se dogoditi da dva najveća rivala odlučuju i o trofeju u Kupu.

“Rakojeviću sigurno nije lako zbog gubitka titule, ali zna sa tim da se nosi. I u takvom trenutku demonstrirao je prave sportske osobine. To je za poštovanje. Van terena bih se i ja tako ponio prema njemu, a ako ponovo budemo rivali – jasno je da ćemo i on i ja željeti pobjedu. To je fudbalski”, kazao je Milinković.

Budućnost u utorak dočekuje Petrovac. Zbog preporuka NKT-a, usljed porasta broja korona slučajeva, na tribinama neće biti navijača.

,,Plavi“ ne mogu da organizuju šampionsku feštu…

“Ostaje žal, svi znamo koliko nam znače navijači, njihova podrška. Ali situacija je takva. Brine me malo ovaj porast broja ljudi koji imaju korona virus. Zdravlje je važnije od svega i svi treba da poštujemo preporuke nadležnih organa. Biće vremena da slavimo u pravom smislu riječi kada se steknu uslovi”, smatra Milinković.

Plan stručnog štaba Podgoričana je da šansu u narednim utakmicama pruži mlađim igračima.

“Od naredne sezone na terenu će morati da budu dva igrača do 21. godine. Uz ta dva, u svakom momentu na raspolaganju moramo imati još tri-četiti mlada fudbalera. Sada je prilika da nekima damo priliku da igraju duže, da u kontinuitetu vidimo koliko mogu. Određeni broj talenata trenira sa nama, ušli su u taj sistem, a ima i onih koji su debitovali, poput Dašića, Mijovića, Toškovića… Vidi se potencijal, ali želimo da ih vidimo na djelu od starta, neke i sa klupe. Znaćemo na koga možemo ozbiljno da računama. Sa pozajmica će se vratiti Vukotić i Bojović. Vjerujem da ćemo sa te strane biti pokriveni za sljedeću takmičarsku godinu”, zaključio je Milinković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve