Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković: Nije išlo protiv Dečića, mislim da su momci bili okrenuti meču sa Ludogorecom

Plavi možda nijesu imali najbolju uvertiru za meč sa devetostrukim uzastopnim prvakom Bugarske, ali poraz, slaba igra i generalno loša noć na premijeri domaćeg prvenstva nijesu umanjili nadu izabranika Mladena Milinkovića u iznenađenje protiv rivala koji je prava legija stranaca, sa Brazilcima u prvom planu

Nova sezona, novi evropski izazov – Budućnost sjutra veče pod Goricom (20h) dočekuje Ludogorec u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Milinković, Foto: FK Budućnost

Plavi možda nijesu imali najbolju uvertiru za meč sa devetostrukim uzastopnim prvakom Bugarske, ali poraz, slaba igra i generalno loša noć na premijeri domaćeg prvenstva nijesu umanjili nadu izabranika Mladena Milinkovića u iznenađenje protiv rivala koji je prava legija stranaca, sa Brazilcima u prvom planu.

Šansa crnogorskog tima je jedna utakmica, pogotovo na domaćem terenu, a moguće i to što ovoga puta nije favorit.

Popravnog nema, odluka o prolazu u narednu rundu pada odmah, nakon 90 ili 120 minuta, moguće i poslije penal ruleta.

Milinković uvjerava da je Budućnost spremna za meč koji se igra na sve ili ništa.

“Vjerujem u iznenađenje, a to ne kažem samo onako, kao frazu, da bih podigao igrače. Iskreno tako mislim”, rekao je šef stručnog štaba Podgoričana na presu uoči utakmica.

Potom je nastavio:

“Nijesmo odigrali dobro protiv Dečića na premijeri prvenstva, nije išlo, dešava se. Mislim da su momci mislima bili okrenuti meču sa Ludogorecom. Odmah nakon poraza na Zlatici rekao sam fudbalerima da taj duel odmah zaborave. Izvukli smo pouke i naučili nešto novo. Očekujem mnogo bolje izdanje protiv bugarskog prvaka. Uradićemo sve da pobijedimo. Nijesmo se za utakmicu spremali samo tri dana, već od momenta kada smo saznali sa kim igramo. Spremni smo za 90 minuta, produžetke, a vježbali smo i penale. Koja god od te tri opcije bude, samo da prođemo”, ističe Milinković.

Ulog je veliki. Budućnost igra za svoj i rejting crnogorskog fudbala, kao i za lijepu zaradu.

“Ovo su mečevi koji donose finansije i podižu rejting. Ovakvi dueli privlače veliku pažnju. Ostaje žal što tribine neće biti pune, što nećemo igrati u sjajnoj atmosferi naših navijača čija podrška će nam mnogo faliti. Razgovarao sam sa kolegama. Svi su složni da nijesmo imali sreće na žrijebu, da je bilo bolje da smo izvukli Omoniju ili Kluž. Mnogi su nas otpisali, ali vjerujem u ovaj tim, u momke sa kojima radim. Ubjedljivo smo osvojili titulu i pokazali da možemo dobro da igramo. Sada ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na renomiranog, jakog protivnika koji često igra grupnu fazu evropskih klupskih takmičena. Ludogorec se nedavno u šesnaestini finala Lige Evrope sastao sa Interom koji se superiorno plasirao u finale. Jaki su, ali i mi imamo svoje adute. Pokušaćemo da obradujemo sve naše pristalice, a siguran sam da bi se našem prolazu radovali i oni koji u Crnoj Gori ne simpatišu Budućnost”, naglašava iskusni stručnjak.

Plavi su do tančina analizirali tim iz Razgrada…

“Pokrenuli smo veze i poznanstva koje imamo. Dobili smo sve informacije o rivalu. Ne vjerujem da mogu nečim da nas iznenade. Ludogorec je izmijenio tim, ali oni su jedan od onih klubova koji ne griješi sa pojačanjima. Neko ode, a zamijeni ga bolji igrač. Pogađaju sa novim fudbalerima, a oni podižu kbvalitet tima. Gledali smo i veliki broj njihovih mečeva. Često mijenjaju pozicije, stekao bi se utisak da to u jednom trenutku izgleda razbacano, a u stvari je gotovo savršeni uklopljeno. Koliko su ozbiljni govori i to što imaju 20 varijanti kornera. Moramo da držimo koncentraciju od prvog do posljednjeg minuta. Nijednog sekunda ne smijemo da se zaboravimo. Imaju mane, a to ćemo probati da iskoristimo”, kazao je Milinković.

U Telekom 1. CFL obaveza svakog trenera je da na terenu drži dva igrača ispod 21. godine.

Takvog dekreta u Evropi nema. Milinković može da sastavi tim po želji, onako kako bi možda igrao u Crnoj Gori.

Van kombinacije je, međutim, jedan od najboljih – Draško Božović, koji izdržava kaznu od prošlog ljeta kada je dobio crveni karton u Ukrajini protiv Zarije.

“Neću reći sastav, ali znam tim koji će početi. Nećemo mnogo pominjati ni probleme sa kojima smo se susretali u prethodnih mjesec dana rada, da nijesmo bili kompletni, jedno vrijeme i bez golmana. Svi smo usmjereni ka istom cilju, a to je da pokušamo da ostvarimo veliku pobjedu”, zaključio je Milinković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve