Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milinković: Ne postoji recept za remi, pobjedom do titule

Plavi u okviru 29. kola Telekom 1. CFL igraju sjutra protiv Sutjeske u Nikšiću kraj Bistrice od 16.00 časova, pa u najvećem derbiju imaju šansu ovjeriti šampionski pehar.

Budućnost je stigla na korak od druge uzastopne, a rekordne pete titule u domaćem fudbalu.

”Plavi” u okviru 29. kola Telekom 1. CFL igraju sjutra protiv Sutjeske u Nikšiću kraj Bistrice od 16.00 časova, pa u najvećem derbiju imaju šansu ovjeriti šampionski pehar.

Ali…

– Čeka nas utakmica koja će biti dosta drugačija nego sve prethodn, jer i jedna i druga ekipa imaju ogroman motiv da upišu tri boda. Mi sa pobjedom ovjeravamo titulu, a Sutjeska će uraditi sve da odloži našu šampionsku promociju, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, čija je ekipa ove sezone dva puta savladala Nikšićane, dok je jednom igrala neriješeno, a bodovna razlika je ogromna 23 boda.

– Bez obzira na bodovnu razliku, derbi je uvijek neizvjestan i u tom meču nema favorita, jer ga uvijek može odlučiti inspiracija nekog igrača.

Milinković je od dolaska vodio pet derbija i upisao je četiri pobjede i remi (dakle, Budućnost vezala pet utakmica bez poraza u duelu sa Sutjeskom), a “plavi“ za poraz u Nikšiću ne znaju još od 23. septembra 2018. – dvije pobjede, dva remija.

– Žao mi je što protiv Sutjeske nećemo moći da nastupimo u najjačem sastavu kako bismo pokazali da smo dominantni u domaćem prvenstvu. Međutim, nadam se da će igrači koji dobiju šansu opravdati očekivanja i da će uspjeti da izbore povoljan rezultat koji će nam dati razlog da budemo zadovoljni.

”Plavi” će u Nikšiću igrati bez povrijeđenih Igora Ćukovića, Nemanje Sekulića, Vladimira Perišića, suspendovanih Miomira Đuričkovića i Anta Babića, dok je nastup Miloša Raičkovića pod znakom pitanja.

– Nema skrivenih tajni između nas i Sutjeske, njima nedostaje Grivić koji je dosta bitan za igru Nikšićana, dok za nas neće igrati četiri – pet standardnih igrača i tu je možda rival u prednosti. Ali, uzdam se u želju i volju svih svojih prvotimaca, možda će neko nenadano da dobije šansu u najvećem derbiju i pokazaće svoj kvalitet, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Budućnost je u gradu piva i čelika gostovala 29 puta (11 pobjeda, 10 remija, osam poraza), a sjutra joj je dovoljan bod za novi šampionski lovor.

– Ne znam da kažem igračima koji je to recept za igru na bod. Da postoji, vjerovatni bi ga mnogi treneri primjenili, jer do posljednjeg minuta možete da imate remi i da primite gol. Ništa ne znači ako se branite, poručio je Milinković, koji je dodao.

– Vjerujem da ćemo da igramo dobro, kao i do sada u Nikšiću, jer je teren odličan i igrači imaju neki dodatni motiv da se pokažu u najboljem svijetlu. Iskreno, žao mi je što je ovo ko zna koji derbi bez gledalaca, a nedostatak navijača je jedini razlog što ambijent neće biti potpun. Sutjeska je u odličnoj formi, bilježi dobre rezultate, mi takođe, tako da će da bude interesantno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve