Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković: Nastavak donosi rizik, ali borba za trofeje je obaveza

Trenera Mladena Milinkovića, kao i četvoricu fudbalera Dušana Stojiljkovića, Nikolu Đurića, Aleksu Vidića i Nikolu Vukajlovića, koji su prije dva dana stigli iz Srbije, čiji su državljani, čeka obavezan karantin, vjerovatno ne duže od 14 dana. Svi oni dobili su dozvolu da period izolacije odrade u hotelu “Ramada”, svako u svojim sobama, bez kontakta sa spoljašnjom sredinom

Stranci Budućnosti vratili su se u Podgoricu nakon odluke FSCG da se sezona nastavi prvog juna.

Milinković, Foto: Pobjeda.me

Trenera Mladena Milinkovića, kao i četvoricu fudbalera Dušana Stojiljkovića, Nikolu Đurića, Aleksu Vidića i Nikolu Vukajlovića, koji su prije dva dana stigli iz Srbije, čiji su državljani, čeka obavezan karantin, vjerovatno ne duže od 14 dana.

Svi oni dobili su dozvolu da period izolacije odrade u hotelu “Ramada”, svako u svojim sobama, bez kontakta sa spoljašnjom sredinom.

Kako mjere u borbi sa pandemijom virusa kovid-19 popuštaju, tako je gotovo sigurno da će članovi ,,plavih biti kraće odvojeni od svijeta od ranije predviđenih 28 dana.

“Bili smo 28 dana u karantinu po povratku u Srbiju, a taj proces obavezan je i po dolasku u Crnu Goru. Nadam se da ćemo sada kraće biti zatvoreni, a smatram da bi možda najbolje bilo da se poslije dvije sedmice testiramo na korona virus. Ukoliko rezultati budu negativni, kao što vjerujem da će biti, budući da smo se pridržavali svih mjera, mogli bi da se priključimo ekipi”, rekao je Milinković u razgovoru za Arenu.

Povratak fudbala na crnogorsku scenu nosi brojne probleme od finansija, preko organizacije rada u posebnim uslovima, do rizika od povreda ili zaraze.

Problem je i činjenica da nijesu svi klubovi u istom položaju. Milinković ne može da sprema ekipu za nastavak prvenstva, a slična sudbina čeka i stratega Rudara Edisa Mulića, koji treba da doputuje iz Sarajeva.

Sada je lako reći da nijesu trebali da napuštaju radna mjesta do konačne odluke FSCG oko epiloga sezone.

Ovako, u besprimjernoj zbrci i haosu od pandemije, neki od stranaca otišli su svojim domovima, vjerovatno pod pretpostavkom da se prvenstvo neće nastavljati.

“Nakon prinudnog prekida šampionata, ostali smo u Podgorici. Vrijeme je prolazilo, a nije bilo nikakvih naznaka oko daljih odluka. Uz konsultacije sa rukovodstvom, uz odobrenje kluba, nas nekoliko otišli smo kući prije nešto više od mjesec. To su praktikovali i ostali klubovi iz regiona, pa i najveći klubovi iz Evrope čiji su se stranci vratili kućama. Lično, mislio sam da se liga neće nastaviti, jer je pauza preduga. FSCG je odlučio da prvenstvo krene od 1. juna. Poštujemo odluku i prihvatamo je. Mi smo stigli, čim bude moguće priključićemo se timu. Volio bih, naravno, da sam od prvog dana sa igračima, ali to nije moguće”, ističe Milinković.

Za fudbalske pripreme optimalno je potrebno oko šest nedjelja, a domaće ekipe sada nemaju ni trećinu tog vremena za rad pred nastavak Telekom 1. CFL. Posljednje kolo odigrano je sedmog marta, a dok se lopta ponovo zakotrlja proći će skoro tri mjeseca.

“Kako sam razmišljao ranije, tako je i sada. Smatram da je bilo najbolje prekinuti sezonu, zbog svih rizika koje donosi nastavak. Bojim se povreda igrača, fizičke nespremnosti, forme koja će biti daleko od prave zbog duge pauze i malo vremena za ekipne treninge. Momci sada mogu da vježbaju u grupama, dok ćemo za prave timske treninge imate manje od dvije sedmice. To je premalo”, ističe Milinković, koji dodaje:

“Pitanje je i kako će se sve odraziti na narednu takmičarsku godinu. Imali smo plan da se kroz proljećnu polusezonu spremamo za Evropu, da probamo da uradimo nešto više, eventualno da prođemo dva kola, da neko ,,veliko ime dovedemo u Podgoricu. Isplanirali smo ljetnje pripreme, ali sve moramo da mijenjamo. Igrače čeka paklen ritam, veliki broj utakmica za kratko vrijeme, a sigurno neće biti najbolje fizički spremni. Tako je i ostalima. Što je tu je, probaćemo da izvučemo maksimum i u ovim okolnostima. Uradićemo sve da osvojimo titulu, kao i da se borimo za trofej Kupa. To je naša obaveza”, naglašava Milinković.

Dok je na snazi pauza, oporavili su se povrijeđeni igrači “plavih”.

“Zarubica i Vujačić su se oporavili u potpunosti. Zdravi su i svi ostali. Moramo biti pažljivi. Momci rade u grupama, na tri terena, sa mojim saradnicima iz stručnog štaba”, zaključio je Milinković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve