Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milinković: Gradski derbi se ne dobija unaprijed

Branilac titule pred sjutrašnji susret sa gradskim rivalom u okviru 22. kola Prve lige, ima čak 33 boda više od ''romantičara'' kojima predstoji borba za očuvanje elitnog statusa

Trener fudbalera Budućnosti Mladen Milinković uoči meča protiv OFK Titograda poručio je da se ekipa neće opustiti, iako na tabeli ima ubjedljivu prednost u odnosu na konkurenciju.

Branilac titule pred sjutrašnji susret sa gradskim rivalom u okviru 22. kola Prve lige, ima čak 33 boda više od ”romantičara” kojima predstoji borba za očuvanje elitnog statusa.

– OFK Titograd je jedna mlada i poletna ekipa koja može svakoga da iznenadi. Izašli su iz neke krize rezultata, pobijedili su u prošlom kolu, malo se odmakli od posljednjeg mjesta… Protivniku su bodovi prijeko potrebni, ne mogu reći da ulaze rasterećenije, ali sa manje pritiska – da, rekao je Milinković, koji u nedjelju ne može da računa na lakše povrijeđene Luku Mirkovića, Miloša Raičkovića, Vladana Adžića i Aleksandra Vujačića, dok Igor Ivanović ima kartone, a odavno je van stroja Nemanja Sekulić.

– Sigurno da je veći pritisak na nama, jer igramo na našem stadionu, bodovna razlika kaže da smo izraziti favoriti, a nadam se da će igrači utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno. Gradski derbi se ne dobija unaprijed, tri boda moraju da se zasluže na terenu. Vjerujem da će momci dati sve od sebe, da ćemo nastaviti sa pobjedama, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Biće to treći duel dva podgorička sastava u takmičarskoj godini 2020/21 – “plavi” kao apsolutni vladari u aktuelnoj sezoni su slavili na prethodne dvije međusobne utakmice 3:1 i 4:0.

Utakmica počinje u 17.00 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve