Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milinković: Da odigramo dobro, titula će doći prije ili kasnije

''Plavi'' su tokom pauze radili kvalitetno u smanjenom kapacitetu zbog velikog broja reprezentativaca, odigrali su prijateljski meč sa mladom U20 selekcijom (1:1), pa svi jedva čekaju takmičarske utakmice

Domaći fudbal se vraća u fokus, a 27. kolo Telekom 1. CFL donosi derbi na Gradskom stadionu u Podgorici. Budućnost sjutra (subota) od 18.00 časova dočekuje prvog prvaka u nezavisnoj Crnoj Gori – Zetu.

”Plavi” su tokom pauze radili kvalitetno u smanjenom kapacitetu zbog velikog broja reprezentativaca, odigrali su prijateljski meč sa mladom U20 selekcijom (1:1), pa svi jedva čekaju takmičarske utakmice.

– Rekao sam i prije pauze da će nam dobro doći kako bismo se odmorili i napunili baterije za samu završnicu. Do kraja šampionata više nećemo imati pauza, jer više nema reprezentativnih utakmica i nadam se da ćemo pokazati da smo pauzu iskoristili na najbolji mogući način, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Kapiten Petar Grbić i drugovi imaju sjajan skor u duelu sa Zetom – tri meča zaredom su pobijedili, a pod Goricom su ostvarili 20 pobjeda, osam remija i samo četiri poraza…

– Zeta je neugodan protivnik, utakmica sa tom ekipom je u prošlosti donosio veliki rivalitet, a i dan danas je tako. Dobili smo prethodne tri međusobne utakmice, ali nije bilo lako. Zeta ima kvalitet, a mi želimo da nastavimo naš niz i da što prije potvrdimo titulu, jasan je Milinković.

I nije samo jedan niz u pitanju, već ih je više – Budućnost 23 utakmice zaredom nije poražena u prvenstvu što je apsolutni rekord, “plavi“ 25 mečeva ne znaju za poraz računajući Kup, dok pod Goricom nismo izgubili na 23 utakmice u domaćim okvirima (20 pobjeda, tri remija).

Podgoričani bi u naredna dva kola uz maksimalan učinak protiv Zete i Dečića mogao matematički da osvoji titulu…

– Matematika je matematika, ne treba da budemo nestrpljivi. Titula će se desiti prije ili kasnije. Bitno je da mi utakmicu odradimo na najbolji način i da odigramo dobro, jer nismo dugo bili na okupu zajedno svi. Međutim, to ne može da nas poremeti, jer vjerujem da će 11 igrača koji sjutra istrče pružiti dobru partiju i upisati novu pobjedu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve