Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Milinković: Bitno je da tempiramo formu za početak proljeća

“Plavi” su smješteni u Bečićima u hotelu Splendid, a treniraju na Jazu u Baru, Kotoru. Putovanja malo opterećuju igrače, ali sve nadvladava pozitivna atmosfera

Dva jaka treninga svaki dan ili trening i video ukoliko se dan ranije igrala prijateljska utakmica. Tako lider Telekom 1. CFL Budućnost provodi dane na pripremama u Budvi.

Foto: FK Budućnost

“Plavi” su smješteni u Bečićima u hotelu Splendid, a treniraju na Jazu u Baru, Kotoru. Putovanja malo opterećuju igrače, ali sve nadvladava pozitivna atmosfera.

Šef stručnog štaba Mladen Milinković je zadovoljan radom fudbalera, koje sprema da budu pravi na početku proljeća 18. februara.

“Momci stvarno rade dobro, a što je pozitivno svi su zdravi i rade punim intezitetom. Imamo dobre uslove, sve teče po planu”, raportirao nam je 51-godišnji Lozničanin.

Sa “plavima” na pripremama nijesu Dejan Zarubica i Petar Vukčević koji u Podgorici liječe povrede, a ekipa se polako nazire.

“Gledali smo video sa utakmice sa Petrovcem (1:1), rekli smo igračima da se nazire ekipa. Neki su u dobroj formi, a neki je još traže. Nadam se da ćemo do početka biti spremni i da će se pojedini momci podići”, govori Milinković, koji dodaje:

“Vjerujem da ćemo do početka proljeća dostići nivo koji je potreban da bi ekipa funkcionisala kako je funkcionisala ili možda i bolje”.

Milinković je tokom prijateljskih utakmica tumbao sastav, svima je dao šansu, a priliku su dočekali i omladinci Striković, Mrvaljević, Vlahović, Obradović… Međutim, rezultati protiv Koma (3:1), Dečića (0:0), Mornara (1:0), Petrovca (1:1) nijesu ubjedljivi. Ali…

“Nije opravdanje, ali bitno je da tempiramo formu za početak proljeća, a ne da dobijamo prijateljske utakmice i tako dobijemo lažnu sliku”, razumno razmišlja trener ekipe koja ima osam bodova više od konkurenta…

“Pred utakmicu maksimalno opteretimo igrače sa dva jača treninga, a onda imamo igrače koji istrče po 11 kilometara što vidimo kroz Polar sistem. To su neke dobre stvari. Na momente igramo lijepo, ali na momente imamo problema koje treba da riješimo do prvenstva. Međutim, možda se problemi javljaju zbog umora, jer tereni na Jazu su mekani i blatnjavi, a mi smo protiv Mornara igrali na vještačkoj travi. Plus put do tamo. Sve su to stvari koje su bitne”.

Desni bek Periša Pešukić i štoper Vladan Adžić su od prvog dana priprema sa “plavima”, lijevi bek Nikola Vukajlović se priključio kasnije, a pod Milinkovićevom dirigentskom palicom od prije tri dana radi Panajotis Moraitis. Špic koji je stigao kao posljednje pojačanje.

“Odradio je dva treninga, odigrao 20 minuta, imao par poteza, imao dvije lijepe šanse, kod jedne je mogao bolje da reaguje… Kao igrač je sličan Zarubici, voli da presinguje, da radi za ekipu i nije plašljiv što je jako važno”, poručio je Mladen Milinković, koji će na proljeće moći da računa na tri špica Moraitisa, Vujačića i Zarubicu.

“Tražili smo centarfora koji je drugačiji od Vujačića, da bude što više pokretan, tako da ćemo tokom drugog dijela sezone moći da kombinujemo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve