Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Milijarder kupuje Čelsi, Abramovič pomaže žrtvama rata u Ukrajini

Abramovič je odlučio da napusti Čelsi poslije početka rata u Ukrajini zbog bliskih veza sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom

Poslije odlaska Romana Abramoviča, Čelsi bi mogao da kupi Hansjerg Vis.

Radi se o milijarderu iz Švajcarske koji godinama živi u Americi.

– Abramovič trenutno pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj. Takođe želi da se brzo riješi Čelsija. Upravo sam juče dobio ponudu da kupim klub iz Londona, rekao je Vis.

Spreman je da kupi klub, ali pod određenim uslovima.

– Abramovič traži previše u ovom trenutku. Čelsi mu duguje dvije milijarde funti. Ali, Čelsi nema novca. To znači da ko god kupi klub mora da nadoknadi dug Abramoviču, dodao je Vis.

Abramovič je odlučio da napusti Čelsi poslije početka rata u Ukrajini zbog bliskih veza sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je još prije nekoliko dana sva prava prenio na fondaciju londonskog kluba.

“Neću tražiti nikakav povraćaj ranijih pozajmica jer ovo za mene nikada nije bio posao zbog novca i ličnog interesa, već zbog čiste strasti prema klubu i igri. Šta više dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje. Prihodi će se skupljati za žrtve rata u Ukrajini”, poručio je Ambramovič i dodao da se nada da će imati šansu da pozdravi navijače uživo na Stamford Bridžu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve