Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Miličković nosi Petrovac: U mladosti sam mogao da donosem neke bolje odluke, ali sada sam još jači

Nova sezona donijela je neko ljepše vrijeme na jadransku obalu, a među onima koji su – prije svega golovima – ''rastjerali'' oblake je Marko Miličković, momak koji se sa osam pogodaka u dosadašnjem dijelu prvnstva nalazi na vrhu liste strijelaca

Tmurni oblaci nadvili su se tokom prošle sezone nad Malim brdom, jedini prvoligaš sa našeg primorja u tom trenutku stajao je nad ambisom Druge lige, ali je nekako – kroz baraž – uspio da ostane dio najboljeg crnogorskog društva.

Nova sezona donijela je neko ljepše vrijeme na jadransku obalu, a među onima koji su – prije svega golovima – ”rastjerali” oblake je Marko Miličković, momak koji se sa osam pogodaka u dosadašnjem dijelu prvnstva nalazi na vrhu liste strijelaca.

U čemu je tajna Petrovca ove sezone?

– Dosta smo specifična ekipa koju krasi dobar kolektiv i izvanredna atmosfera, poručio je za Dnevne Miličković.

Velike zasluge za dobre igre ove sezone idu i na adresu novog trenera Vladimira Jankovića – Petrovac je svima težak rival, a igra i lijep fudbal, za gol više… Najbolje to pokazao i nedjeljni nezaboravni duel sa Dečićem (4:4).

– Saradnja sa njim je veliko iskustvo za moje saigrače i mene – kroz rad i komunikaciju sa trenerom Jankovićem napredovali smo kolektivno prije svega kao ljudi, a onda i kao igrači, istakao Miličković.

O svojoj igri prvi strijelac lige, koji inače igra na poziciji ofanzivnog veziste, skromno kaže…

– Vrijedno sam radio i pripremao se i za sada ide sve u dobrom smjeru. Nema velike tajne, sve je došlo kao nagrada dobre kolektivne igre.

Miličković (23) ne tako davno bio je velika nada OFK Titograda, a nakon avantura na Kosovu (nastupao za Feronikelji) stigao je u Petrovac.

– Definitivno da sam u mladosti mogao da donosem neke bolje odluke, ali to je sada sve iza mene i iz toga sam izašao samo iskusniji i jači, jasan je Miličković.

– Okrenut sam sadašnjim i budućim izazovima i fokusiran sam samo na to.

Dakle, trenutno su svi planovi i snovi vezani za Petrovac?

– Da, trenutno imam samo fokus na predstojeće mečeve – da nastavim u istom ritmu, idem korak po korak, zaključio je neboplavi ”broj 33”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve