Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milan kreće od Udinezea, Marušić jedini naš predstavnik

Mjestu među vodećim timovima nada se Atalanta, te Lacio za koji nastupa jedini crnogorski internacionalac u Seriji A – Adam Marušić…

Milan je prošle sezone postao šampion Italije poslije 11 godina, a u odbranu (neočekivane) titule kreće danas utakmicom protiv Udinezea na svom terenu (18.30 h).

Finansijska situacija u italijanskom fudbalu je takva da ni šampion ne može duboko da zavuče ruku u džep. ,,Rosoneri“ su doveli Divoka Origija iz Liverpula kao slobodnog igrača, za simboličnu sumu su otkupljeni Alesandro Florenci iz Rome i Žunios Mesijas iz Krotonea (ukupno 7,2 miliona), a veliki posao trebalo bi da predstavlja dovođenje dvadeset jednogodišnjeg veziste Briža Šarla de Ketelera za 32 miliona.

Frank Kesi je otišao u Barselonu, Jans Peter Hauge u Ajntraht, Alesio Romanjoli u Lacio…

“Milan je jak, ali teren će pokazati da li smo najjači. Isti smo, imamo isti stav i vidim isti duh u mojim igračima kao prošle godine, to me čini optimistom”,  rekao je trener Stefano Pioli.

“Imamo još prostora za napredak i poboljšavamo se svaki dan. Nikada nijesmo brinuli o tome što se priča van ,,Milanela“, zanima nas samo da budemo što bolji i konkurentniji, da pobjeđujemo.”

Konkurencija za Skudeto trebalo bi da bude jača nego prošle sezone.

“Prvih sedam iz prošle sezone su vrlo jaki, a i timovi iz sredine tabele su se značajno pojačali i učiniće prvenstvo ujednačenijim. To bi trebalo da nas motiviše. Za nas je u mislima samo meč sa Udinezeom, ekipom koju nijesmo pobijedili prošle sezone. Čeka nas neobična sezona sa Svjetskim prvenstvom usred nje, što može da izazove probleme. Vidjećemo”, dodao je Pioli.

Inzagi: Mi smo Inter, a to znači…

Inter je prošle sezone bio najbliži ,,rosonerima“, na kraju zaostao dva boda, a čini se da u predstojećoj ima najveće šanse da vrati Skudeto u svoje vitrine.

,,Nerazuri“ su na pozajmicu vratili Romelua Lukakua iz Čelzija, u sličnom aranžmanu stigli su i Kristjan Aslani iz Empolija i Raul Belanova iz Kaljarija, a uz Lukakua najzvučnija pojačanja su lijevi bek Robin Gosens iz Atalante (za 15 miliona) i Henrih Mhitarjan iz Rome (slobodan igrač).

Stigao je i golman Andre Onana iz Ajaksa.

Izabranici Simonea Inzagija kampanju počinju večeras iz Lećea.

“Mi smo Inter i dužnost nam je da težimo najboljem. Vratili smo Lukakua i doveli vrlo korisne igrače kao što su Mhitarjan, Onana, Aslani i Belanova, koji žele da uče i donose veliki kvalitet. Prošle sezone smo osvojili dva trofeja, a u prvenstvu zaostali samo dva boda. Naši konkurenti su jaki i uložili su mnogo, ali i oni znaju da će im Inter biti prepreka cijele sezone”, kazao je Inzagi.

Alegri: Skudeto je naša obaveza

Juventus je aktivnostima u prelaznom roku pokazao da ne želi da mu se ponovi prošla sezona, u kojoj je završio kao četvrti.

Bez obeštećenja je doveo Pola Pogbu iz Mančester junajteda i Anhela di Mariju iz PSŽ-a, za 41 milion (plus potencijalnih osam) angažovan je štoper Bremer iz Torina, a juče je predstavljen i Filip Kostić, koji je Ajntrahtu plaćen 12 (+4,5) miliona eura.

,,Staru damu“ su napustili Đorđo Kjelini, Alvaro Morata, Federiko Bernardeski, Matajs de Liht, Paulo Dibala…

“Inter, Milan i Roma su mnogo jači nego prošle sezone. Moraćemo da odradimo veliki posao da bismo osvojili titulu. Prvi mjeseci sezone biće mnogo naporni. Zadovoljan sam prelaznim rokom, sada nam ostaje teži posao. Poslije sezone bez trofeja, prvi put poslije 10 godina, imamo obavezu da osvojimo Skudeto”, najavio je trener Masimilijano Alegri, čiji tim će u poneđeljak dočekati Sasuolo.

Roma je, makar ,,na papiru“, odradila ozbiljan posao u prelaznom roku. Paulo Dibala imao je ,,bogovski“ doček u Rimu, gdje su stiglia i dva Srbina – golman Mile Svilar iz Benfike i vezista Nemanja Matić iz Mančester junajteda, te Žoržinio Vajnaldum iz Pari Sen Žermena.

Iz sjenke će šansu tražii Napoli, koji je potrošio 60 miliona za ne baš zvučna pojačanja, a ostao prije svega bez štopera Kalidua Kulibalija koji je otišao u Čelzi,

Mjestu među vodećim timovima nada se Atalanta, te Lacio za koji nastupa jedini crnogorski internacionalac u Seriji A – Adam Marušić…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve