Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milan ima nove vlasnike!

U ovom momentu, fokus će biti na poslovnom i sportskom ulaganju kako bismo obezbijedili klubu da se takmiči na najvišem mogućem nivou, da budemo sigurni da je infrastruktura među najboljima na svijetu i da ojačamo ženski klub i omladinske selekcije kao i humanitarnu fondaciju Fondacione Milan

Šampion Italije, Milan ima nove vlasnike.

RedBird kapital partner novi je vlasnik Milana, potvrdio je u srijedu klub.

Dogovori sa Eliotom trajali su mjesecima, ali u posljednjih nekoliko sati zapravo je sve završeno. RedBird je za ovaj posao platio 1.2 milijarde eura.

„U posljednje 123 godine AC Milan bio je sinonim za vrhunski nivo fudbala. Od samog osnivanja 1988. godine Milan je osvojio 19 titula šampiona Italije, sedam titula u Ligi šampiona (Kupu šampiona), sedam titula Superkupa Italije, pet titula Kupa Italije, pet titula evropskog Superkupa, tri Interkontinentalna kupa, dva Kupa evropskih pobjednika kupova i jednu titulu klupskog šampiona svijeta.

Kao novi vlasnik Milana, RedBird će nastaviti da ulaže u sve važne oblasti i unaprijediće sportske i komercijalne interese kluba gradeći na krilima prošlogodišnje titule. Iskustvo kompanije RedBird u građenju sportskih biznisa obezbijediće da sljedeće poglavlje u istoriji Milana bude izgrađeno na trenutnim uspjesima.

U ovom momentu, fokus će biti na poslovnom i sportskom ulaganju kako bismo obezbijedili klubu da se takmiči na najvišem mogućem nivou, da budemo sigurni da je infrastruktura među najboljima na svijetu i da ojačamo ženski klub i omladinske selekcije kao i humanitarnu fondaciju Fondacione Milan.

Dogovor takođe strateško partnerstvo sa Jenki global enterprajzis (YGE), vlasnikom Njujork Jenkisa, jedne od najvrijednijih sportskih franšiza na svijetu kroz manjinski paket akcija u klubu. RedBird ima dugu saradnju sa YGE i porodicom Štejnbrener sa kojom je suvlasnik Jenkis entertejment sports mreže – najgledanije sportske mreže u SAD.

Uz zaključen posao kupovina Milana, RedBird ima vrijednost od 7.5 milijardi dolara i stavlja Milan na globalnu mapu sporstkih investicija koje uključuju i saradnju sa Fenvej sports grupom (Liverpul, Boston Red soks, Pitsburg Pingvins), Tuluzom, Rajštajno rojalsima, YES mrežom, SpringHil kompanijom, Skejdens medijom, XFL, OneTeam partners i Drim sports komapnijama“, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve