Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić: Nama je sudbina da nam djevojke odlaze kada stasaju

Iduće sezone za ''sirene'' neće igrati ni Tamara Kovačević, koja se u na prošloj polusezoni vratila na teren, nakon višegodišnje pauze, da pomogne matičnom klubu

Ženski odbojkaški klub Luka Bar će u predstojećoj sezoni braniti titulu bez četiri prvotimke iz prošle sezone, sa kojima su “sirene” stigle do devetog uzastopnog šampionskog pehara.

Prvo su rumunski Voluntari (gdje već igra Marija Milović) otišle korektorka Dijana Vuković i libero Melisa Cenović, dok je prije nekoliko danas u Rumuniju otišla i tehničarka Tijana Tvrdišić.

Iduće sezone za ”sirene” neće igrati ni Tamara Kovačević, koja se u na prošloj polusezoni vratila na teren, nakon višegodišnje pauze, da pomogne matičnom klubu.

– Tamari za to dugujemo veliku zahvalnost, istakao je za Pobjedu trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Dok su za Melisu Cenović i Dijanu Vuković znali da će da idu u inostranstvo, nedavni odlazak Tijana Tvrdišić je zatekao barski klub.

– Na poziciji tehničara imamo sad dvije klinke, Ines Hodžić sa 16 godina i Vjeru Zarubicu sa nepunih 15 godina. Sa prvim timom trenira i Staša Knežević, koja još nema 14 godina, ali po pravilima još ne može da se registruje da igra. Ovo sa odlaskom Tvrdišić nas je stvarno iznenadilo, pokušaćemo da pronađemo zamjenu. Problem je što nema kvalitetnih i slobodnih igračica na toj poziciji, koje se uklapaju u naše finansijske mogućnosti. Tu je jako teška situacija, doduše prelazni rok je do 15. januara, vidjećemo kako će se odvijati, dodaje Milačić.

Iako je ostao bez pola startne postave, Milačić ne očajava.

– Život ide dalje, trenira se, radi se. Nama je sudbina da djevojke odlaze kada stasaju. To se desilo i ovoga puta. Drago nam je što su djevojke našle dobre klubove, to je i potvrda našeg rada, ističe trener ”sirena”.

Za sada nema pojačanja u ekipi Luke Bar, a za Baranke je bitan ostanak kapitenke Dušanke Petrović.

– I ona je, takođe, imala ponudu iz inostranstva, iz kluba iz Slovenije, ali je ostala jer je prije nego što je dobila ponudu bila dala riječ da će ostati kod nas.

Tokom pripremnog perioda su Baranke odigrale tri kontrolne utakmice na turniru na Palama, protiv Jahorine i Jedinstva iz Brčkog, te juniorskog sastava Crvene zvezde.

Prošle sedmice su “sirene” bile domaćin 26. Port kupa, na kojem su zauzele drugo mjesta, iza Jahorine, a ispred Albatrosa iz Herceg Novog i bjelopoljskog Jedinstva.

– Na Palama je bilo dosta dobro, bili smo drugi na turniru, ali je tada sa nama bila Tijana Tvrdišić. Njenim odlaskom se situacija bitno promijenila, pogotovo što Ines Hodžić zbog korone nije mogla da trenira i igra na Port kupu.

Zbog imena i renomea nas uvijek proglase favoritom, ali…

Vladimir Milačić ističe da su u predstojećoj sezoni “sve ekipe manje više izjednačene, za razliku od prošle sezone gdje su se izdvojile četiri ekipe”.

– Biće interesantnije prvenstvo, sa puno mladih djevojaka. Zbog te mladosti mi imamo dosta prostora za napredak. Bilo bi bolje da imamo još koju iskusniju djevojku, pogotovo na poziciji dizača, ali tako je, kako je. Možemo samo da radimo najviše i najbolje što možemo, ističe trener Luke Bar.

Milačić kaže da je tepko dati sud o favoritima sve dok liga ne počne da se razvija.

– Znam da smo mi, kako god da se okrene, uvijek proglašeni za favorita, zbog imena i renomea koji imamo u našoj odbojci. Ali, situacija je, realno, ovakva kakvom sam vam je opisao, zaključio je Milačić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve