Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović uoči Oldenburga: I dalje imamo takmičarski motiv

Plavo-bijeli su vezali tri trijumfa na evrosceni, ali pored trijumfa nad Oldenburgom, za plasman u nokaut fazu potrebno je da se poklope ostali rezultati

Petar Mijović kaže da Budućnost ima motiv da pobijedi Oldenburg, iako pobjeda možda ne bude dovoljna za drugu fazu Evrokupa.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Plavo-bijeli su vezali tri trijumfa na evrosceni, ali pored trijumfa nad Oldenburgom, za plasman u nokaut fazu potrebno je da se poklope ostali rezultati.

O tome Podgoričani ne razmišljaju.

“Nastavljamo ritam od dvije utakmice nedeljno. Sledeći protivnik je Oldenburg, ekipa koja nas je u tvrdom i neizvjesnom meču savladala u Podgorici, u prvom dijelu Evrokupa i sa tim porazom smo značajno umanjili šanse za prolazak u drugi krug. Međutim sa tri vezane pobjede, iako stvari ne zavise od nas, i dalje imamo takmičarski motiv, ukoliko se određeni rezultati poklope naša pobjeda bi mogla da nas odvede u drugi krug. Dolazimo iz poraza koji nam je teško pao zbog načina na koji smo odigrali utakmicu gdje smo odstupili od čvrstine i koncentracije koja nam je u prethodnom periodu bila jedna od ključnih faktora za rezultat koji smo pravili.” kazao je Mijović.

Oldenburg je u neizvjesnoj završnici dobio prvi meč u Morači, a obezbijedio je prolazak dalje nešto ranije.

“Očekuje nas jedan vrlo težak meč u Oldenburgu protiv ekipe koja je loše krenula grupnu fazu Evrokupa. Na početku su imali 3 poraza da bi onda vezali 5 pobjeda za redom. Igraju jako dobro kod kuće ali mi idemo u goste da pobijedimo. Iako su nam znatno manje šanse za prolazak dalje, dok postoji teoretska šansa da prođemo daćemo sve od sebe i idemo sa jasnim ciljem da dobijemo utakmicu. ” poručio je centar Zoran Nikolić.

Najbolji poenter Oldenburga je centar Mahalbašić, dok je vođa na terenu plejmejker Brejdon Hobs. Najiskusniji u ekipi je svakako Riki Polding i od njega prijeti najveća opasnost u šutu sa distance.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve