Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mijović uoči gostovanja u Ljubljani: Priprema za plej-of, ali želimo pobjedu

Podgoričani su već osigurali drugu poziciju pred doigravanje, a postoje teoretske šanse i za osvajanje prvog mjesta

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović naglasio je da će predstojeća utakmica protiv Cedevita Olimpije poslužiti kao priprema za plej-of.

Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Podgoričani su već osigurali drugu poziciju pred doigravanje, a postoje teoretske šanse i za osvajanje prvog mjesta…

“Utakmice koje su ispred nas, protiv Cedevite i FMP-a, poslužiće nam kao priprema za plej-of. Tokom protekle sedmice značajno smo podigli intenzitet treninga, jer želimo da doigravanje dočekamo spremni”, rekao je Mijović.

Budućnost je prvi međusobni meč protiv Cedevita Olimpije dobila sa 93:80.

“Cedevita je, i pored nedavnih promjena u rosteru, veoma kvalitetna ekipa, koja je na samom početku pravljena za vrh i osvajanje ABA lige. Serijom poraza, prevashodno na domaćem terenu, doveli su u pitanje učešće u plej ofu, za koji im je ovo posljednji voz i samim tim biće izuzetno motivisani”, naglasio je strateg “plavih”, dodatno približivši potencijal predstojećeg rivala.

“Imaju ekstra kvalitet, posebno u spoljnoj liniji sa Mekintajerom, Krušlinom i Blažičem, iskusni su na poziciji ‘pet’, gdje igraju Stipanović i Cirbes, Houkins u posljednje vrijeme igra jako dobro, tako da je jasno da nas očekuje zahtjevna utakmica. U nju ćemo, kao i u svaku drugu, ući sa sa željom da pobijedimo i produžimo kontinuitet dobrih igara i rezultata, te da podignemo formu igrača koji nisu na optimalnom nivou, kako bi nam bili od pomoći u plej-ofu”, kazao je Mijović.

Sjutrašnji meč u Stožicama biće odigran bez prisustva publike, zbog mjera preduzetih protiv širenja koronavirusa, sa početkom u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve