Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Redovno se čujemo sa strancima, svi imaju želju da se bore za titulu

Od sredine marta stranci su dobili dozvolu od kluba da se pridruže svojim porodicama u inostranstvu

Strateg Budućnosti Petar Mijović istakao je motiv svih stranaca da se vrate u naš glavni grad kada se za to stvore uslovi i odigraju eventualnu završnicu ABA lige.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Sa njima je trener našeg najvećeg kluba u čestoj komunikaciji ovih dana. Za one koji su u Americi, situacija je posebno specifična i komplikovana broj zaraženih od korona virusa raste ubrzano ovih dana…

“Sigurno je, da je pogotovo za neke od njih koji su bliže žarištima epidemije u Americi, sve ovo traumatično. Bitno je da smo svi shvatili ozbiljno situaciju, kako domaći igrači tako i stranci koji su sada u svojim domovinama.  Razgovaramo na svakih nekoliko dana”, kazao je Mijović.

Od sredine marta stranci su dobili dozvolu od kluba da se pridruže svojim porodicama u inostranstvu.

“Svi su pokazali profesionalan odnos. Razgovaramo, kako i o trenutnoj situaciji tako i o programu individualnog rada koji je pred svakim od igrača. Sa željom da iz ove aktuelne situacije izvučemo maksimum i napravimo eventualnu dobru podlogu za početak priprema za završnicu ABA lige, ako  je bude”, dodao je Mijović.

Sigurno da je posebno komplikovano igračima poput Hasana Martina koji je u Njujorku ili Džastinu Kobsu u Los Anđelesu…

“Strogo se pridržavaju mjera samoizolacije, čine sve što je do njih da ne dođu do kontakta sa zarazom. Što se stranaca tiče, za većinu njih je i sam individualni rad donekle olakšan, jer većina ima i velika dvorište gdje je više prostora i opcija za rad na kondiciji”, kazao je Mijović.

Iz kluba apsolutno očekuju povratak svih stranaca u Podgoricu, ako se steknu uslovi za završnicu ABA lige. I imaju pozitivne signale sa druge strane.

“Svi naši stranci imaju jasnu želju dase bore za titulu, jer smatraju da smo kao tim vrijedni toga. Njihov motiv je vrlo jasan”, zaključio je Mijović.

Budućnost bi do kraja mjeseca ili početkom maja mogla dobiti konačnu informaciju, da li će se i na koji način igrati završnica ABA sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve