Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Pribojavali smo se meča sa Megom

“Stvari se dosta komplikuju, borba za plej-of je još više otvorena"

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović kazao je da su se on i njegova ekipa pribojavali duela sa Megom u ABA ligi.

Foto: Twitter

Podgoričani su sinoć u Morači slavili sa 90:76 i zadržali korak za vodećim Partizanom nakon 16. kola ABA lige.

“Teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Pozicija Mege na tabeli nije baš realna i utemeljena na njenom kvalitetu. U Zadru je odigrala izuzetnu utakmicu, vodila 10 razlike četiri minuta prije kraja, protiv Cedevite izgubila nakon dva produžetka, zbog čega smo se iskreno pribojavali ovog meča”, rekao je Mijović.

Budućnost je tri četvrtine tražila recept za pobjedu, a pronašla ga je u završnih deset minuta…

“Znali smo da je Mega, ukoliko od samog starta ne pokažemo agresivnost, kadra da nas iskažnjava i uvede u ritam koji joj odgovara. Imali smo jako lošu defanzivnu reakciju, dozvolili rivalu da kroz pik’en’pop Perija i Simonovića napravi dosta dobrih stvari. Nakon toga smo se defanzivno povezali i dobro reagovali. Imali smo loš period u tri i po završna minuta treće četvrtine, ali mislim da je 15-16 minuta drugog poluvremena obrazac kako bi defanzivno trebalo da izgledamo. U tranziciji smo dali više poena nego do sad, to je cilj”, dodao je trener “plavih”.

Podgoričani su u komfornoj situaciji po pitanju ulaska u plej-of… Imaju dvije pobjede više od Cedevita Olimpije, koja je sinoć izgubila od Mornara…

“Stvari se dosta komplikuju, borba za plej-of je još više otvorena. Mornar sad ozbiljno prijeti da bude među četiri. Sigurno je da smo sada bliže prednosti domaćeg terena, ali je liga takva da svako svakog može da dobije, a naša pozicija je bila ozbiljno ugrožena nakon nekoliko poraza. Nismo smjeli sebi kao ozbiljnoj grupi da dozvolimo da ne izvlačimo prave pouke, zbog čega je postojala određena bojazan pred ovaj meč. Ima još dosta da se igra, a kad izgledamo ‘utegnuti’ kao u drugom poluvremenu, onda svima možemo da napravimo problem”, rekao je Mijović.

Budućnost u idućem kolu gostuje Ciboni.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve