Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović pred Igokeu: Svaki meč je kao finale

Osim za nastavak serije, izabranici Petra Mijovića će igrati i za nastavak tradicije protiv ekipe iz Laktaša, koja nikada nije osvojila Podgoricu. Podgoričani su slavili u svih devet prethodnih duela

Košarkaši Budućnosti su izašli iz rezultatske krize, a polako dižu formu pred pakleni finiš u kojem moraju biti na visini zadatka. Priliku za treće vezano slavlje imaju sjutra veče u “Morači” gdje “plavi” dočekuju Igokeu u 18. rundi ABA lige.

Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Osim za nastavak serije, izabranici Petra Mijovića će igrati i za nastavak tradicije protiv ekipe iz Laktaša, koja nikada nije osvojila Podgoricu. Podgoričani su slavili u svih devet prethodnih duela.

Sa dvije pobjede više od Cedevite Olimpije Budućnost je relativno sigurna na drugom mjestu, ali je do kraja čeka nekoliko derbija. Zbog toga je pobjeda u sjutrašnjem meču od izuzetne važnosti.

“Ušli smo u završnicu sezone i više nema važnih ili manje važnih mečeva. Svaka utakmica je kao finale”, jasno je poručio Mijović u najavi meča.

“Igokea je prvo u nizu finala i tako prilazimo meču. Igramo u našoj dvorani, nadamo se podršci navijača i očekujemo pobjedu.”

U naš glavni grad stiže ekipa koja se podigla u odnosu na nešto sporiji početak i koja je bila od seriji od četiri pobjede, ali je u prošlom kolu izgubila od Crvene zvezde.

“Do pobjede možemo da dođemo jedino ako pristup bude na željenom nivou. Ako na energiju, agresivnost i čvrstinu Igokee odgovorimo još jače”, jasan je mladi stručnjak.

U nekoliko prethodnih mečeva Podgoričani su imali problem da slome rivala kada steknu prednost. A protiv ekipe kakva je Igokea glavni recept za pobjedu leži u odbrani. “Igosi” su poznati kao tim koji forsira napadačku igru.

“Očekujem da koncentracija bude na maksimalnom nivou. Očekujem jaku i defanzivno agresivnu Budućnost, jer je odbrana osnov za mnogo bolju partiju u napadu. Moramo da spriječimo poene iz tranzicije, da kontrolišemo skok, onemogućimo im otvorene pozicije za šut. U tom slučaju vjerujem da ćemo na kraju moći da se radujemo pobjedi”, poručuje Mijović.

U odnosu na prethodna dva meča Budućnost će biti jača za Nikolu Ivanovića. Organizator igre se oporavio od virusa, u trenažnom je procesu i biće u rosteru za sjutrašnji meč.

“Sa i bez Ivanovića cilj ostaje isti. Moramo da odigramo na visokom nivou od prvog do posljednjeg minuta”, zaključio je Petar Mijović.

Meč između Budućnosti i Igokee u Morači na programu je sjutra od 17 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve