Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović pred derbi sa Mornarom: Odlučiće nijanse

Podgoričani bi trijumfom u 20. kolu regionalnog takmičenja osigurali drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja, a meč nosi i veliki značaj za gostujuću ekipu

Trener košarkaša Budućnost Voli Petar Mijović istakao je važnost predstojećeg crnogorskog derbija u ABA ligi, istakavši da će duel protiv Mornara odlučiti nijanse.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Podgoričani bi trijumfom u 20. kolu regionalnog takmičenja osigurali drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja, a meč nosi i veliki značaj za gostujuću ekipu.

Budućnost i Mornar nedavno su odmjerili snage u finalu Kupa, a pobjedu je odnio aktuelni šampion naše države…

“Očekujem drugačiji pristup, prije svega zbog kompozicije timova. I mi i oni ćemo biti jači za nekoliko igrača, ali suština je ista – vjerujem da će nijanse da odluče”, kazao je Mijović i dodao:

“Očekujem da odgovoprnost bude najveća, jer utakmica nosi veliki ulog i nama i njima. Očekujem pravi derbi i očekujem da budemo dovoljno dobri da zabilježimo pobjedu protiv jako dobrog tima”.

Budućnost dočekuje rivala koji je u naletu – Mornar je zabilježio pet vezanih pobjeda i sa skorom 12-7 nalazi se nadomak plej-ofa.

“Imaju mnogo ofanzivnog potencijala, ali ako budemo na visokom nivou prije svega individualne odgovornosti možemo da kontrolišemo meč. Ključna stvar je da se serije njihove i igra na mahove svede na minimum i da se umanji individualni kvalitet. To se može samo agresivnošću i koncentracijom.  Ako nam to izmakne, Mornar ima kvalitet da kazni propuste”, naglasio je Mijović.

Utakmica Budućnost Voli – Mornar igra se u ponedjeljak od 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve