Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mijović optimističan: U boljem raspoloženju dočekujemo Unikahu nakon pobjede protiv Mege

Podgoričani još čekaju prvu pobjedu na evro sceni ove sezone, a nakon odlične igre i ubjedljive pobjede nad Megom u Beogradu raspoloženje je odlično

Petar Mijović, trener košarkaša Budućnosti Voli, optimista je pred duel sa Unikahom u Evrokupu.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Podgoričani još čekaju prvu pobjedu na evro sceni ove sezone, a nakon odlične igre i ubjedljive pobjede nad Megom u Beogradu raspoloženje je odlično.

“Mi smo nakon perioda gdje je dosta poraza na jednu loptu uticalo i na samopouzdanje i raspoloženje u timu odigrali jedan zreo i pametan meč u Beogradu protiv Mege i u značajno boljem raspoloženju dočekujemo Unikahu. Momci su zdravi i spremni, već smo od povatka iz Beograda odradili dva treninga, a očekuju nas još dva treninga pripreme za Unikahu. Kroz trening i način na koji radimo, zbilja smo optimisti i osjećam da ekipa raste ali i da je daleko od maksimuma i mislim da možemo da kroz utakmice protiv velikih favorita kao što je Unikaha da izgledamo jako dobro i da napravimo jedan kontinuitet dobrih igara.” istakao je Mijović.

Unikaha je dobila prvi meč u Španiji, a sa četiri trijumfa lider je grupe. Nema dileme da je na papiru favorit.

“Zasigurno je Unikaha favorit, ali ćemo uraditi sve da odigramo utakmicu na visokom nivou i u dijelu koncentracije i energije kao i posebno pritiska na njihovu spoljnu liniju. Pokušaćemo i da iskontrolišemo defanzivni skok koji je do sada bio na lošem nivou. Sve to bi trebalo da donese situaciju gdje ćemo što je moguće duže biti u meču sa Unikahom i ako se ukaže prilika i da pobijedimo.” poručio je Mijović.

Danilo Nikolić smatra da španski sastav nije samo favorit u sjutrašnjem meču koji počinje u 19 sati, već i generalno u takmičenju.

“Unikaha je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa ove sezone i uvijek je motiv više igrati protiv njih. Mi i dalje tražimo prvu pobjedu u grupnoj fazi, a iako nismo u dobroj poziciji za plasman u narednu rundu daćemo sve od sebe dok još postoji šansa. U prvom meču sa Unikahom odigrali smo dobro tri četvrtine, ali je uzrok poraza bila naša igra u drugoj četvrtini koja nije bila na nivou. Pred našim navijačima nadam se da možemo biti fokusurani svih 40 minuta kako bi slavili i stekli dodatnu šansu za plasman u narednu rundu.” kazao je košarkaš plavo-bijelih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve