Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović oprezan pred meč sa Megom: Čeka nas jedno od najzahtjevnijih gostovanja

Plavi će na parketu ekipe iz Beograda pokušati da sačuvaju oreol nepobjedivosti u regionalnom takmičenju.

Trener Budućnosti Petar Mijović smatra da je Mega talentovana ekipa i da njegov tim čeka jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi.

”Plavi” će na parketu ekipe iz Beograda pokušati da sačuvaju oreol nepobjedivosti u regionalnom takmičenju.

– Sigurno jedno od najzahtjevnijih gostovanja u ligi. Mega je jedna izuzetno talentovana ekipa, kojoj su dodati igrači koji svojim iskustvom značajno doprinose da igra bude na većem nivou. Jako atipična ekipa, u smislu da mnogo koriste otvoreni teren, opet na atipičan način, jer dosta tih kontranapada otvaraju sa visokom igračima u prenosu – Simonovićem, Petruševom, koriste njihov talenat, njihovu brzinu da sa njima prenesu loptu, uđu u rane “pik en rol” situacije, što je izuzetna prednost, rekao je Mijović.

Mladi stručnjak ipak prije svega razmišlja o svom timu.

– Naravno imamo svoje adute i kvalitete, ali mislim da ovoga puta – kao u nekim važnim utakmicama ispred ove – moramo biti na maksimumu što se tiče fokusa i koncentracije 40 minuta. Moramo da umanjimo njihov kvalitet na otvorenom terenu, kvalitet ofanzivnog skoka, kvalitet u kom svih pet igrača, koji su na terenu dolaze do izražaja. Sa druge strane, mislim da naše iskustvo u ovom momentu – ukoliko budemo adaptirani na intenzitet igre – može da bude naša ključna prednost. Očekujem da odgovorimo, da budemo na visokom nivou i jedino tako možemo da se nadamo pobjedi u Beogradu koja je naša cilj, dodao je Mijović.

Nikola Ivanović je sa uspjehom svojevremeno nosio dres Mege.

– Definitivno naporan meč. Mnogo rada u oba pravca terena. Mega je ekipa koja vrhunski trči, pet igrača koji mogu da povedu loptu u kontru. Sigurno 40 minuta mora da bude maksimalan fokus i individualna odgovornost svih nas”, kazao je Ivanović.

Mega i Budućnost igraće sjutra u podne u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve