Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mijović: Mega iskoristila loš defanzivni momenat

Plavi su izgubili od čete Vlada Jovanovića 78:72 i upisali prvi neuspjeh u regionalnom takmičenju, nakon serije od sedam pobjeda

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović ističe da je loša igra u odbrani u uvodnih deset minuta koštala ekipu poraza od Mege.

”Plavi” su izgubili od čete Vlada Jovanovića 78:72 i upisali prvi neuspjeh u regionalnom takmičenju, nakon serije od sedam pobjeda.

– Mislim da je u ranoj fazi meča bilo jasno u kom pravcu ide ovaj meč. Treći meč zaredom otvorili smo odbranu na loš način, primili smo skoro 30 poena u prvoj četvrtini, što je mladoj, rastrčanoj i dobro utreniranoj ekipi Mege dalo na samopouzdanju. Oni su iskoristili naš loš defanzivni momenat da stvore veliku razliku”, rekao je Mijović.

Budućnost je uspjela da na krilima Melvina Edžima smanji zaostatak u trećem periodu i nagovijesti potpuni preokret, ali je Mega odbila napad Podgoričana.

– Utrošili smo dosta energije u drugom poluvremenu, izgledali dosta bolje u odbrani, ali bilo je dovoljno samo da se ublaži poraz. Čestitke Megi, čestitke Vladu Jovanoviću, vidi se da rade odlično, njihovi talenti – Petrušev i Simonović – se razvijaju, osjetno su bolji nego na početku sezone, kazao je Mijović.

Gust raspored morao je koštati ekipu…

– Ovo je bio naš šesti meč u 13 dana, to ostavlja trag na fizički status i koncentraciju. Dešava se da propuštamo dosta osnovnih stvari u odbrani, gubimo osnovni dogovor u fazi napada. Jako je bitno da se do petka i pripremimo i osvježimo, kako bismo se protiv Krke vratili na vrh lige, kazao je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve