Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Igokea se pojačala i zaslužuje respekt

Podgoričani će sjutra odmjeriti snage sa ekipom iz Laktaša u okviru osme runde i pokušati da ostanu u vrhu ABA lige

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović izjavio je uoči gostovanja Igokei da ta ekipa zaslužuje maksimalno poštovanje, te da njihova pozicija na tabeli ne oslikava realan kvalitet.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Podgoričani će sjutra odmjeriti snage sa ekipom iz Laktaša u okviru osme runde i pokušati da ostanu u vrhu ABA lige.

“Nalazimo se u jednom momentu gdje smo kao ekipa kompaktniji, zreliji i to se odrazilo i na neke bolje partije u prethodnom periodu. Igokea je ekipa koja zaslužuje sav respekt i ekipa koja je značajno bolja nego što to pokazuje njihov rejting na tabeli. Ove sedmice doveli su dva izuzetno značajna igrača i to nam u pripremi meča predstavlja određeni problem, jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu”, kazao je Mijović i dodao:

“Biće dosta stvari na koje ćemo morati da se adaptiramo tokom same utakmice. S druge strane, ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prevashodno u fazi odbrane pokažemo dovoljan nivo agresivnosti i fokusa mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo sa pobjedom”.

Budućnost u predstojeći duel ulazi nakon dobrog nastupa na gostovanju Trentu, gdje je upisan premijerni trijumf u Evrokupu.

“Mislim da smo odigrali dobro i pobijedili. Vratili smo se u utakmicu iz dvocifrenog minusa i došli do pobjede. Znamo da je Igokea nezgodan protivnik, pogotovo kod kuće, upravo su doveli dva jaka pojačanja. Mi krećemo sa pripremom utakmice, moramo početi od sitnih detalja kako bi došli do pobjede”, rekao je Martinš Mejers.

Podgorički tim ostvario je pet pobjeda u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja i ima četiri više od predstavnika Bosne i Hercegovine.

Duel u Laktašima počeće u 17 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve