Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović i Nikolić: Pobjeda nad Krkom je imperativ

Nada za plasman u TOP 16 fazu i dalje postoji, iako Podgoričani imaju skor 0-4. Trener Petar Mijović je odmah poslije meča naglasio da će se šampion Crne Gore sve dok postoji nada boriti za mjesto u drugu fazu Evrokupa, a prije toga, neophodno je posle tri uzastopna poraza stići do pobjede, koja bi podigla stepen samopouzdanja u timu

Košarkaši Budućnosti nijesu iskoristili veliku priliku da naprave zlata vrijedan brejk u Istanbulu. Posle dramatične završnice, produžetka i tri promašena šuta za pobjedu, poraženi su od Galatasaraja u Evrokupu.

Nikolić i Mijović, Foto: KK Budućnost

Nada za plasman u TOP 16 fazu i dalje postoji, iako Podgoričani imaju skor 0-4. Trener Petar Mijović je odmah poslije meča naglasio da će se šampion Crne Gore sve dok postoji nada boriti za mjesto u drugu fazu Evrokupa, a prije toga, neophodno je posle tri uzastopna poraza stići do pobjede, koja bi podigla stepen samopouzdanja u timu.

U narednom kolu ABA lige, Budućnost u subotu sa početkom u 20 časova igra protiv Krke i slovi za favorita na papiru, bez obzira na činjenicu što je Krka u minulom kolu pobjedila Crvenu zvezdu. Izabranici Petra Mijovića, posle poraza od Gdinje, Primorske i Galatasaraja, moraju da se vrate na pobjednički kolosjek, kako bi ostali u vrhu ABA lige, kako bi u dobrom raspoloženju dočekali meč sa Oldenburgom u petom kolu Evrokupa, meč, koji takođe moraju da dobiju.

Staro je pravilo da je najteže stići do pobjede kada postoji moranje, kada postoji veliki pritisak.

„U Istanbulu smo kao tim odreagovali jako dobro. Odigrali smo jako kvalitetno i došli u situaciju da se mi pitamo, da mi odlučujemo o pobjedniku. Imali smo jedan šut za trijumf na kraju posljednje dionice i dva u produžetku. Nijesmo imali sreće, a sada nemamo vremena da mislimo o tome, jer nam u goste dolazi Krka. Za rivala ćemo imati tim koji je u prošlom kolu pobjedio Zvezdu i pokazao da poseduje veliki kvalitet. Potvrda za rečeno je i pobjeda Krke u Zadru. Moramo da odigramo izuzetno agresivno u oba pravca. Moramo defanzivne zadatke da odradimo maksimalno odgovorno, da iskontrolišemo ofanzivni skok, da stignemo do lakih poena iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut. Krka zaslužuje maksimalan respekt, ali ako ispoštujemo sve što sam prethodno naveo, verujem kao i svi u timu da ćemo stići do preko potrebne pobjede”, naglasio je Petar Mijović.

U Istanbulu, protiv Galatasaraja, Budućnost je imala tri šuta za pobjedu. Dva nije uspio da realizuje Džastin Kobs, a jedan, posle ofanzivnog skoka, Danilo Nikolić.

„Nakon poraza u Istanbulu koji nam je svima teško pao dolazi nam ekipa Krke koja je jako kvalitetna. Poslednje dvije utakmice u ABA ligi su dobili. Iznenadili su Crvenu zvezdu, dobili Zadar u Zadru. Naš cilj je jasan. Moramo da se vratimo na pobjednički put, a da bi to ostvarili moramo da igramo sa velikom energijom, da igramo onako kako smo igrali protiv Crvene Zvezde u Beogradu i kao protiv Galatasaraja u Istanbulu”, naglasio je Danilo Nikolić.

Utakmica između Budućnosti i Krke igra se u subotu sa početkom u 20 časova. Par dana kasnije, tačnije rečeno 30. oktobra u Podgoricu dolazi njemački Oldenburg koji je u minulom kolu Evrokupa šokirao Unikahu na svom parketu.

Što se Budućnosti tiče, dva meča koja slijede, nose prefiks biti ili ne biti. Pobjeda nad Krkom ostavlja Budućnost u vrhu ABA lige i donosi neophodno samopouzdanje, a pobjeda nad Oldenburgom vraća nadu da je plasman u TOP 16 fazu Evrokupa i pored jako lošeg starta, ipak moguć.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve