Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Dobili smo Zvezdu i Partizan, ali i dalje ima prostora za napredak

Ono što je primjetno u igri Budućnosti u odnosu na početak sezone jeste mnogo veća energija, samopouzdanje i uklanjanje nekih grešaka koje su izabranike Petra Mijovića koštale nekoliko pobjeda, prije svega misleći na Eurokup

Budućnost ponovo liči na onu iz šampionske sezone kada je svojim navijačima donijela istorijsku titulu u ABA ligi. Nakon burnog starta sezone, nekoliko poraza u Evrokupu, te onog od novajlije – Primorske u “Morači” crveni alarm je upaljen, a mnogi su mislili, da nakon prošle, dolazi još jedna mučna sezona.

Foto: KK Budućnost Voli

Srećom, mnogo toga se okrenulo od kada je Petar Mijović preuzeo kormilo “plavih”, Budućnost je lider regionalnog takmičenja, a sa dvije pobjede u gostima opstala je nada za narednu fazu Evrokupa.

“Mislim da nakon ovih osam kola u ABA ligi i pored tog poraza od Primorske možemo biti zadovoljni. Trenutno smo lideri jedne jake i ujednačene lige. Velika je stvar što smo već do sada savladali naše glavne konkurente za vrh tabele. Crvenu zvezdu u gostima čime smo donekle ublažili taj jedan poraz. Potom je uslijedio i trijumf nad Partizanom pred svojim navijačima gdje smo vidjeli sjajnu atmosferu i gdje smo pokazali da možemo da tijesnu utakmicu riješimo u svoju korist. Neće biti ni malo lako, duga je sezona ali me raduje da smo pronašli pravi ritam i da su igrači pokazali da mogu da odgovore zadatku. Što se tiče Eurokupa tu je situacija zaista specifična. Bili smo dugo bez pobjede da bi potom vezali dvije na gostovanju. Ja sam tu prvu, protiv Trenta vidio više kao samopouzdanje za nastavak sezone. Ipak, nakon pobjede u Poljskoj održali smo nadu za prolaz dalje i nadam se da ćemo ono što je djelovalo nemogućim učiniti mogućim, kazao je Mijović za Novu M.

Ono što je primjetno u igri Budućnosti u odnosu na početak sezone jeste mnogo veća energija, samopouzdanje i uklanjanje nekih grešaka koje su izabranike Petra Mijovića koštale nekoliko pobjeda, prije svega misleći na Eurokup.

“Mislim da sve stvari koje se dešavaju dolaze sa nekim određenim razlogom. Od mog prvog treninga sa ekipom smo postavljali kratkoročne ciljeve i dana svakog dana budemo bolji. Moram da kažem da momci rade sjajno na treninzima i mislim da je to ključan faktor našeg dizanja forme, energije ali i hijerarhije gdje konačno znamo ko šta radi i ko je za šta zadužen. Mi smo u seriji od pet vezanih pobjeda i ja im svakim put skrežem pažnju na to da možemo da igramo sa svakim i da je potrebno samo da održimo ovaj nivo treniranja i samopouzdanja. Naravno. Duga je sezona, biće i neuspjeha ali je bitno da nakon toga reagujemo na pravi način jer vjerujem da je ova ekipa kadra da ide do samog kraja”, istakao je Mijović.

Raduje i to što su svi igrači zdravi, a neki se polako vraćaju u formu koja ih je krasila tokom nekog prošlog perioda.

“Pokušavamo da budemo tim i da sve te različitosti uklopimo na najbolji mogući način. Izuzetno smo zadovoljni kako su se novi igrači uklopili, kao i sa povratkom i napretkom nekih igrača. Ipak, svjesni smo da samo pravim radom možemo pomjerati granice i taj napredak nastaviti kako kod najmlađih tako i kod najstarijih igrača.”

Iako i dalje mlad, Mijović iza sebe ima veliko trenersko iskustvo. Ipak, uloga trenera koji predvodi tim za sam vrh sa sobom nosi veći pritisak, okolnost pod kojom nije lako raditi.

“Generalno mislim da sam ja taj koji sam sebi postavlja najveće ciljeve i koji sami po sebi donose veliki pritisak. Drago mi je da su moj predani rad i trud prepoznali u klubu, a isto tako i navijači koji su velika podrška. Podgorica je grad košarke uz dužno poštovanje drugim sportovima. Mislim da smo i ja i klub u jednom dobrom momentu ali sam isto svejstan toga da kad radite ovaj posao ne možete da pravite dugoročne planove. Pritisak postoji ali ja volim da radi po takvim okolnostima i mislim da to izvlači najbolje iz mene”, zaključio je Mijović.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve