Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijatović oprezan: Luksemburg je u prvom meču pokazao da je jak protivnik

Jasno je svima da selekcije poput pomenute sa Južnog Kavkaza i ostalih rivala iz naše grupe u “društvu C” Lige nacija nisu ni blizu klase svjetskih šampiona, ali ono što raduje sve navijače naše zemlje jeste da “sokolovi” svakog rivala zaista shvataju kao da je najbolji na svijetu

Kao da su svjetski prvaci, tako ćemo ih shvatiti poručio je selektor Faruk Hadžibegić pred utakmicu koju su Crna Gora i Azerbejdžan odigrali u subotu (2:0).

Mijatović, Foto: Fscg.me

Jasno je svima da selekcije poput pomenute sa Južnog Kavkaza i ostalih rivala iz naše grupe u “društvu C” Lige nacija nisu ni blizu klase svjetskih šampiona, ali ono što raduje sve navijače naše zemlje jeste da “sokolovi” svakog rivala zaista shvataju kao da je najbolji na svijetu.

I još više što takve protivnike sličnog kvaliteta našem sada na neki način rutinski rješavaju, a upravo oni su često znali da budu veliki problem Crne Gore.

“Zaista dobar početak za nas i mnogo nam znači kada ne primamo golove, a pobjeđujemo. To diže samopouzdanje igračima, daje mirnoću i sigurnost kada se igraju mečevi. Samo da nastavimo u istom ritmu”, rekao je naš golman Milan Mijatović, nakon što su naši momci protiv Azerbejdžana upisali i treći trijumf bez primljenog gola u Ligi nacija.

A kada su pomenute tri pobjede u pitanju, najteže je do nje Crna Gora stigla u Luksemburgu, kada je mnogo “patila” u drugom poluvremenu, ali je na kraju pomalo i srećno sa penala upisala tri boda. Upravo će sjutra (20.45h) protiv istog rivala na kraju oktobarskih akcija u Ligi nacija “sokolovi” imati priliku i za novu pobjedu, ali i da pokažu da je pad na “Žozi Bartelu” bio samo trenutan.

“Luksemburg se i prije mjesec pokazao kao jak protivnik, a pored njega sada ćemo imati protivnika i u jako teškom terenu”, istakao je Mijatović. “Na nama je da motivisano i borbeno uđemo u meč i da probamo da osvojimo tri boda. To je kao finale prije finala za nas. Pobjeda mnogo donosi i potrudićemo se da je ostvarimo.”

Novinare na trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore zanimalo je da li “sokolovi” osjećaju kako bi Ligu nacija mogli da završe sa svih šest pobjeda.

“Vjerujem da možemo”, kratko je odgovorio Mijatović.

Azerbejdžan u subotu na suncu pod Goricom nije uspio da uputi ni šut ka golu Milana Mijatovića, ali je zato golman Crne Gore sjajnim intervencijama čuvao ekipu u Luksemburgu kada je bilo najteže. U svakom slučaju još niko nije uspio da savlada iskusnog čuvara mreže iz Pljevalja.

“Ne bih sebe isticao, svi smo dali doprinos da dobijemo i ovu utakmicu sad, kao i još dvije prethodne. Namjestilo se da dobro reagujem i u posljednjem minutu damo gol za tri boda u gostima protiv Luksemburga. Pobijedili smo sve mečeve do sada i to nas zaista hrabri”, potencirao je Miljatović.

Na kraju golman mađarskog MTK još jednom se osvrnuo na subotnji trijumf protiv Azerebejdžana (2:0).

“Nije Azerbejdžan ni šutnuo u naš gol i to dovoljno govori da smo igrali dosta tvrdo. Ali kakav je teren bio, mislim da smo i dobro odigrali. Da je bilo drugačije, da su uslovi boli bolji, sigurno bi to ljepše izgledalo i postigli bismo još koji pogodak. Ukupno zadovoljni smo svakako”, zaključio je Mijatović.

Još Luksemburg i paklen oktobarski ritam biće završen novom pobjedom “sokolovi” bi praktično odletjeli u Ligu B najmlađeg Uefinog takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve